HDZ 1990

Traži se neopoziva ostavka ministra zbog uzimanja stipendija

Nakon što su djeca ministra dobila stipendije za socijalno ugrožene studente, traži se ostavka ministra MUP-a
Vijesti / Politika | 02. 11. 2017. u 15:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ 1990 Livno traži od ministra MUP-a Hercegbosanske županije da iz moralnih razloga podnese neopozivu ostavku.

Podsjetimo, nakon što je Žurnal objavio da je troje djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Darinka Mihaljevića, dobilo  stipendije za socijalno ugrožene studente u Hrvatskoj i sam ministar je to bez skrivanja potvrdio.

''Od Predsjednika Vlade HBŽ tražimo da Ministra razriješi dužnosti jer je dotični Ministar svojim postupcima dobro pokazao kakav mu je moral i ne vjerujemo da će ostavku podnijeti sam'', priopćeno je iz HDZ 1990.

''Dok veliki broj naših sugrađana jedva spaja kraj sa krajem, ne uspijeva ili jedva uspijeva školovati svoju djecu, Ministar unutarnjih poslova naše županije, uz sve privilegije koje uživa, otima, ne jednu, nego tri stipendije od siromašnih sunarodnjaka. Ovaj njegov postupak u svemu simbolizira i prokazuje svu bijedu politike i vladavine HDZ BiH'', navodi HDZ 1990 u svom priopćenju, dodajući kako je to licemjerno ponašanje ''ministra unutarnjih poslova, koji krade stipendije od Hrvatske države''.


''Dok cijele obitelji, zbog ugrožene egzistencije, sele iz HBŽ u potrazi za poslom, HDZ BiH uhljebljuje supruge svojih potrčaka na izmišljenim (ne)radnim mjestima u javnim institucijama i poduzećima. Ovakvo licemjerno ponašanje Ministra unutarnjih poslova, koji krade stipendije od Hrvatske države, je posljedica nesankcioniranih krađa na izborima, a upravo jedan od glavnih  organizatora izbornih krađa je dotični Ministar'', navodi se iz Ureda za informiranje HZD1990.

Podsjetimo, Žurnal je naveo kako su ''u svojim aplikacijama za stipendiju mladi Mihaljevići naveli da su slabijeg imovinskog statusa i da primaju približno 900 KM mjesečno'', te da ''ministarska plaća od 2.950 maraka, naknade za rad u povjerenstvima, plaća supruge koja radi u Upravi za neizravno oporezivanje od 1.500 maraka – ukupno oko 4.500 maraka, nisu im bili dovoljni''.

Kopirati
Drag cursor here to close