Hvala Bogu da jesu na listi

Ministrova djeca dobila stipendije za socijalno ugrožene studente?

Navodno su ''u svojim aplikacijama za stipendiju mladi Mihaljevići naveli da su slabijeg imovinskog statusa i da primaju približno 900 KM mjesečno''
Vijesti / Politika | 30. 10. 2017. u 23:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Troje djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Darinka Mihaljevića, dobilo je stipendije za socijalno ugrožene studente u Hrvatskoj, objavio je Žurnal, a potvrdio je to sam ministar.

Novinarima je, naime, odgovorio potvrdno da su se njegova djeca našla na popisu stipendija Republike Hrvatske.

''Hvala Bogu da jesu na listi'', rekao je Žurnalu ministar, a na pitanje kako su se našli na listi kao studenti slabijeg socio-ekonomskog stanja rekao je kako ''ne zna ništa o tome''te poručio novinarima da njega i njegovu obitelj ostave na miru.

Žurnal navodi kako su se djeca ministra Mihaljevića našla na rang listi  studenata s prebivalištem u Hrvatskoj te da su se prijavili u E kategoriju za državne stipendije koju čine ''redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijeg socio-ekonomskog statusa''.

U uvjetima za stipendiju navodi se kako ''prosječni mjesečni prihodi po članu obitelji ne prelaze 65% proračunske osnovice (2.161,90 kuna) koja se utvrđuje svake godine odgovarajućim propisom (podatke o prihodima Ministarstvo preuzima  iz službene evidencije porezne uprave za prvih 6 mjeseci 2016. godine)''.

Žurnal navodi kako su ''u svojim aplikacijama za stipendiju mladi Mihaljevići naveli da su slabijeg imovinskog statusa i da primaju približno 900 KM mjesečno'', te da ''ministarska plaća od 2.950 maraka, naknade za rad u povjerenstvima, plaća supruge koja radi u Upravi za neizravno oporezivanje od 1.500 maraka – ukupno oko 4.500 maraka, nisu im bili dovoljni''.

Kopirati
Drag cursor here to close