Miriše na izbore

To može samo u BiH: Kandidat za načelnika na mirisu za auto

Stranka je ''očito zaboravila da nisu smjeli koristiti općinski grb u predizborne svrhe što je jasno definirano u općinskom Statutu''.
Vijesti / Politika | 27. 08. 2020. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bitno je napomenuti da do one regularne kampanje, koja naime službeno treba početi 30 dana prije izbora, ima dva mjeseca. Međutim, pojedini politički subjektu u našoj zemlj su još odavno "krenuli" u trku za predstojeće izbore, piše ovo sarajevsko Oslobođenje koje je objavilo kako je fotografija mirisa za automobile izazvala veliku reakciju na društvenim mrežama.

A na mirisu je fotografija kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) Fikreta Prevljaka, koji je kandidat za načelnika Općine Ilidža.

Osim fotografije Prevljaka na mirisu se nalaze i općinski grb i logo stranke.


Oslobođenje napominje da je stranka ''očito zaboravila da nisu smjeli koristiti općinski grb u predizborne svrhe što je jasno definirano u općinskom Statutu''.

''Odlukom Vijeća utvrđuju se uvjeti i postupak za davanje odobrenja fizičkim i pravnim licima za upotrebu službenog naziva i obilježja Općine Ilidža'', navedeno je u Statutu općine, prenose sarajevske novine.

Prevljak, koji je obavljao dužnost člana Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, člana Glavnog odbora SDA BIH, vijećnika u Općinskom vijeću Ilidža, predsjednika Općinskog odbora SDA Ilidža, te član IO KO SDA Sarajevo, kampanju je počeo još u srpnju kada su njegovi simpatizeri u ilidžanskim džamijama nakon džuma-namaza dijelili čokoladice.

Kopirati
Drag cursor here to close