Da nije kasno?

Tek nakon objave da je kraj: Hrvatski zastupnici traže spas za Aluminij

Napominjemo kako će naš odnos kao zastupnika i izaslanika u Parlamentu F BiH o drugim pitanjima o kojima bi se trebali izjašnjavat u Parlamentu FBiH ovisit o rješenju ovog pitanja.
Vijesti / Politika | 03. 07. 2019. u 14:36 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici  Hrvatskog narodnog sabora u Zastupničkom domu i izaslanici u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine traže od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine žurno rješavanje problema  kojima bi se omogućio nastavak rada Aluminija d.d Mostar.

''Najavljeno gašenje ove tvrtke za petak 5.7.2019. godine pored gašenja radnih mjesta predstavljalo bi udar s nesagledivim posljedicama na gospodarstvo cijele Hercegovine. Ne trebamo ponavljati što bi to značilo za Proračune grada Mostara, HNŽ,  FBiH, mirovinski i zdravstveni sustav, poslovanje Željeznica FBiH i mnogih drugih povezanih tvrtki'', navodi se u pismu kojeg potpisuju Predsjednik kluba HDZ-HNS Mladen Bošković i predsjednik Kluba izaslanika hrvatskog naroda Ivo Tadić.



''Bili smo svjedocima kako je nebrojeno puta do sad  Vlada Federacije Bosne i Hercegovine sanirala gubitke i iznalazila rješenja za  nastavak rada mnogih posrnulih tvrtki, poput Rudnika uglja, Željeznica, Željezare Zenica, Krivaje itd, te nam se čini kako i ovaj gospodarski div zaslužuje više zalaganja svih članova Vlade  Federacije BiH  na iznalaženju rješenja za njegov spas. Napominjemo kako će naš odnos kao zastupnika i izaslanika u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine o drugim pitanjima o kojima bi se trebali izjašnjavat u Parlamentu FBiH ovisit o rješenju ovog pitanja. Očekujemo  vašu potpunu i žurnu posvećenost rješenju nastalih problema u Aluminiju d.d. Mostar“, stoji u Zahtjevu zastupnika HNS u Zastupničkom domu te izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH koji je upućen Fadilu Novaliću, predsjedniku Vlade Federacije BiH, zamjenicima predsjednika i ministrima u Vladi Federacije BiH'', navodi se u pismu upućenom Fadilu Novaliću, federalnom premijeru, njegovim zamjenicima i ministrima.

Podsjećamo, reagirali su i predsjednik Vlade HNŽ-a i mostarski gradonačelnik, Nevenko Herceg i Ljubo Bešlić. Ali, očito sa zakašnjenjem.

 

Kopirati
Drag cursor here to close