Odgovor Dodiku i partnerima

SzP: Sve dok je Ivanić član Predsjedništva BiH neće priznati Kosovo

''Kad bi Mladen Ivanić napustio Predsjedništvo, ne bi postojao niti jedan Srbin koji bi mogao blokirati donošenje štetnih odluka po RS'', ističu iz SzP.
Vijesti / Politika | 14. 11. 2017. u 18:04 Fena
Kopirati

''Sve dok su srpski predstavnici u institucijama Bosne i Hercegovine, kako u parlamentu tako i u Predsjedništvu BiH, mogu blokirati bilo koju odluku koja je štetna po vitalni interes Republike Srpske (RS) i vitalni interes Srba kao konstitutivnog naroda, i ne razumijemo pozive na „bježaniju“ iz tih institucija'', priopćeno je iz Saveza za promjene.

''Što se tiče priznanja južne srpske pokrajine Kosova kao nezavisne države sve dok je sigurno prisustvo srpskog člana na sjednicama Predsjedništva BiH ne postoji ni teorijska mogućnost za donošenje takve odluke'', navodi se u priopćenju stranaka Saveza za promjene.

Poziv na napuštanje institucija BiH, koji su im uputili lideri SNSD-a Milorad Dodik, DNS-a Marko Pavić i SP-a Petar Đokić, predstavlja, kako ističu, manifestaciju ''najvećeg kukavičluka, jer kada bi srpski član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić napustio Predsjedništvo, ne bi postojao niti jedan Srbin koji bi mogao blokirati donošenje štetnih odluka po RS''.

Lideri stranaka vladajuće većine u RS prethodno su pozvali stranke okupljene u Savezu za promjene, koji čine vlast u institucijama BiH, da bez odgađanja napuste institucije BiH i vrate se na konzultacije u RS, gdje bi sa ostalim strankama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine RS-a postigle dogovor o zajedničkom odgovoru ''na prijetnju ratom koja je jučer upućena iz Sarajeva".

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.