Dodik

Srpska se ruši za 40 milijuna KM i s 40 agenata

Dodik je u izjavi novinarima ustvrdio i da je evidentna ''britanska podrška Mladenu Ivaniću i da ona ne prestaje''.
Vijesti / Politika | 27. 09. 2018. u 11:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik tvrdi kako su Britanci i Amerikanci, kako kaže, iz stare administracije, osigurali oko 40 milijuna KM za destabilizaciju vlasti u entitetu RS i upliv u izbore.

''Šest milijuna funti Britanci su osigurali za upliv u razne medije, neke 'strukturalne' grupe i nevladine organizacije te 12 milijuna dolara stara američka administracija, koja se bavi navodno pitanjima izbora'', ustvrdio je Dodik.

Ističući kako raspolažu informacijama o miješanu stranih sila u izbore u RS, o čemu je govorio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Dodik je kazao da znaju za niz poziva, sastanaka, koji se održavaju kada dođe ''gospođa ambasadorka''.

''Ovdje je došlo 40 ljudi iz Britanije, koji su veoma operativni, za svakog znamo gdje se nalazi, od kojih je pet u Banja Luci, koji se svaki dan bave pitanjima destabilizacije... Gotovo svakog tko je na listi pozivaju iz stranih veleposlanstava da se, navodno, demokratski s njima razgovora, a u suštini se sugerira način ponašanja. Imamo točne podatke kada se razgovaralo, što je rečeno, da se prijeti ljudima iz nekog drugog bloka da moraju ostati ili da će se suočiti s posljedicama'', ustvrdio je entitetski predsjednik.

Zahvalio se Vučiću, jer je, kaže, to pitanje potencirao, a vlast u RS-u je na to upozoravala.

Dodik je u izjavi novinarima ustvrdio i da je evidentna ''britanska podrška Mladenu Ivaniću i da ona ne prestaje''.

''On je na vlasti na razini BiH, a ja u opoziciji. Oni pokušavaju napraviti da je glavna tema u RS, a ne gore šta će se raditi... Kao član Predsjedništva ću insistirati da se ukine strano miješanje, a što Ivanić nije sposoban ili neće da uradi'', ustvrdio je Dodik navodeći da će tražiti od Predsjedništva BiH da odmah donese stav da stranci odu iz pravosudnih institucija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close