Mijenjanje Ustava

Srbi bliži konstitutivnosti u HNŽ?

Šerif Špago, predsjedatelj Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije rekao je kako je Klub Bošnjaka odavno spreman podržati ovu inicijativu.
Vijesti / Politika | 30. 04. 2021. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ BiH uputio je prema vladi HNŽ-a inicijativu koja se odnosi na konstitutivnost Srba u ovoj županiji, potvrdio je medijima Tomislav Martinović, dopredsjedatelj Skupštine HNŽ-a.

Kako je rekao, inicijativnom će se obuhvatiti i pitanja koja se pojavljuju u Ustavu a tiču se institucija koje već odavno ne egzistiraju u djelvoanju županije kako bi se ''pravni akt županije uskladio s onim što postoji u praksi''. Podsjećamo, o tome da će ovaj problem u HNŽ-u biti riješen za mjesec dana govorio je i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović, nakon sjednice Predsjedništva svoje stranke.

Šerif Špago, predsjedatelj Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije rekao je kako je Klub Bošnjaka odavno spreman podržati ovu inicijativu.

Medijima se pred početak sjednice obratio i Aner Žuljević, zastupnik SDP-a, koji je rekao kako je HNŽ preko 1000 dana bez vlasti.

''Sve što je u nadležnosti kantona se raspalo'', rekao je te dodao kako je u vrijeme pandemije ''profitiralo privatno zdravstvo'', kako ''pravosuđe živi u svojem svijetu'' i da ''ne vidi što se oko njih događa''.

''Političari su postali svete krave. Tužiteljstvo šuti. Kaos u MUP-u, a oni se prave mrtvi. Obrazovanje je improvizacija'', rekao je Žuljević.

Naime, odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH o tome da se Srbimau HNŽ-u mora osigurati konstitutivnost datiraju još iz 2000. i 2002..

Kopirati
Drag cursor here to close