Dom naroda

Osuda iz SNSD-a: Hrvat napredovao kao Srbin

Ivetić je pojasnio da ''član Posavske stranke Elvis Živković nije Srbin, da u sebi nema ništa srpsko niti je kršten u Srpskoj pravoslavnoj crkvi'', da je u srpskim mjesnim zajednicama dobio 13 glasova.
Vijesti / Politika | 29. 04. 2021. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Općinskog odbora SNSD-a iz Odžaka Damir Ivetić ''najoštrije je osudio Središnje izborno povjerenstvo BiH BiH što je omogućila Hrvatu Elvisu Živkoviću iz Orašja da politički napreduje izjašnjavajući se kao Srbin, jer njegovo pozicioniranje u Domu naroda Parlamenta FBiH dodatno ugrožava položaj srpskog naroda u Posavskom kantonu''.

Ivetić je rekao Srni da je Živkoviću na jučerašnjoj sjednici Skupštine Posavskog kantona potvrđen odlazak u Dom naroda federalnog Parlamenta, te da je on novi slučaj "Željko Komšić".

"Ovo predstavlja dodatni udar na opstanak Srba na ovim prostorima i očiglednu igranku da njihovi legitimni predstavnici u općini Odžak i Domaljevac-Šamac budu devalvirani, a njihov rezultat minimiziran", ukazao je Ivetić.

Istaknuo je kako se ovim pokazala apsurdnost Izbornog zakona BiH, za koji smatra da ga hitno treba promijeniti i uskladiti s konstitutivnim narodima u BiH.

Ivetić je pojasnio da ''član Posavske stranke Elvis Živković nije Srbin, da u sebi nema ništa srpsko niti je kršten u Srpskoj pravoslavnoj crkvi'', da je na izborima 2018. godine u srpskim mjesnim zajednicama Novi Grad, Trnjak, Dubica, Lepnica, Brvnik dobio svega 13 glasova, što dokazuje da nema podršku Srba i da je izabran glasovima Hrvata.

"Ove navode dokazuje i to da je njegova stranka, kako sebe naziva `Posavska stranka`, na izborima 2020. godine u općini Odžak dobila svega 50 glasova, dok je SNSD dobio više od 200 i prvi odbornički mandat", podsjetio je Ivetić.

Naveo je i da je Elvis Živković jedini "Srbin" koji je zaposlen u institucijama Posavskog kantona, što je srpskom narodu u ovom kantonu dodatno otežalo ionako težak položaj.

"Ovo je sve osmišljeno iz SIP-a i odigrava se pred veliki praznik Vaskrs, što nas dodatno vrijeđa i ponižava. Hitno je potrebno zaštititi srpski narod u Posavini", naveo je Ivetić i istakao da Srbima u Posavini podršku i zaštitu treba da pruže sve razine BiH, kao i Republika Srpska.

Kopirati
Drag cursor here to close