Državni parlament

Smanjenje otpremnina sa 35 tisuća KM ponovno na dnevnom redu

Arnaut ističe da će prema konzervativnim pokazateljima najmanje 17 izabranih i imenovanih dužnosnika, te savjetnika, u ovom mandatu steći uvjete za mirovinu, a time i na otpremninu.
Vijesti / Politika | 22. 01. 2020. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut ponovo je u proceduru uputio prijedlog zakona kojim se značajno smanjuju otpremnine za odlazak u mirovinu, a s obzirom na tvrdnje pojedinih zastupnika da su greškom glasali protiv tog zakona na 3. sjednici Doma, kada je zakon i oboren.

S obzirom da omjer glasanja na toj sjednici ukazuje da bi ispravka takvih grešaka dovela do usvajanja ovog izuzetno važnog zakona, Arnaut smatra da je neophodno dati mu još jednu priliku, priopćio je u srijedu zastupnik.

''Prijedlogom zakona je predviđeno da se maksimalna otpremnina smanjuje sa sadašnjih 35.000 KM na 10.000 KM. Arnaut podsjeća da su ove maksimalne iznose u pravilu primali izabrani i imenovani dužnosnici u institucijama BiH, uključujući izaslanike i zastupnike u državnom parlamentu'', kazao je Arnaut.

On ističe da će prema konzervativnim pokazateljima najmanje 17 izabranih i imenovanih dužnosnika, te savjetnika, u ovom mandatu steći uvjete za mirovinu, a time i na otpremninu.

Kako je upućen po hitnoj proceduri, ovaj prijedlog zakona bi se trebao naći na dnevnom redu iduće sjednice Zastupničkog doma, priopćilo je medijima zastupnik Arnaut.

Kopirati
Drag cursor here to close