Dom naroda

SIP će naći Hrvata iz USK

Nakon završetka konstituirajućeg postupka, za idući tjedan najavljena je i prva redovna sjednica Skupštine USK.
Vijesti / Politika | 22. 01. 2019. u 15:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici u Skupštini Unsko-sanskog kantona na današnjem nastavku konstituirajuće sjednice izabrali su izaslanike u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

''Dvije liste iz Kluba Bošnjaka dobile su po osam glasova, a to su liste Stranke demokratske aktivnosti (A SDA) i Pomaka zajedno, te Stranke demokratske akcije (SDA). Prvi na listi A SDA i Pomaka zajedno je Hajrudin Halilović i on je izabran izravno, kao i Hadis Jusić iz SDA. Što se tiče Kluba Hrvata, imali smo dvije liste i nijedna nije dobila većinu glasova. To znači da će se izravno u Središnjem izbornom povjerenstvu izvlačiti tko će biti predstavnik u Domu naroda iz Unsko-sanskog kantona. Iz reda ostalih bila je samo jedna lista, a prvi na toj listi je bio Rasim Kantarević iz Laburističke stranke'', izjavila je predsjednica Povjerenstva za provođenje propisane procedure oko izbora izaslanika Fatka Kulenović.

Nakon završetka konstituirajućeg postupka, za idući tjedan najavljena je i prva redovna sjednica Skupštine USK.

''Čim smo dobili izmijenjena uputstva od SIP-a, potvrdili smo liste u predviđenoj proceduri. Ovim smo završili proces konstituiranja kada je u pitanju Skupština Unsko-sanskog kantona. Tijekom sljedećeg tjedna ćemo sazvati i prvu redovnu sjednicu, gdje očekujemo razmatranje Nacrta proračuna'', rekao je predsjedatelj Skupštine USK Agan Bunić.

Kopirati
Drag cursor here to close