Ping-pong

SDA uzvraća Dodiku 'časnim i poštenim' Džaferovićem i lomljenjem zubi

Podsjećamo, u utorak je Dodik izjavio da bošnjački član Predsjedništva BiH nije autoritet, niti relevantan da priča o Republici Srpskoj.
Vijesti / Politika | 26. 08. 2020. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Milorad Dodik tijekom rata je bio član tzv. Skupštine RS u kojoj je osmišljen i najavljen genocid nad Bošnjacima, slijedeći strateške odluke te skupštine koje su značile genocid'', priopćeno je iz Stranke demokratske akcije u nastavku prepucavanja s srpskim članom Predsjedništva BiH.

''Kada je Ratko Mladić na toj skupštini 12. svibnja 1992. kazao da 'šest točaka koje se trebaju provesti u stvaranju Republike Srpske znače genocid', Dodik ne samo da nije digao glas protiv najave genocida, već je legitimizirao čitav taj projekt, jednako kao što sada slavi naslijeđe genocida i najvećih balkanskih koljača kao što je Ratko Mladić'', priopćeno je iz SDA.

''Za razliku od Dodika, koji nema čime da se diči jer je svojim ratnim angažmanom učsudjelovao, na širem planu, u genocidnoj politici, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je časno i pošteno branio svoju državu, u skladu sa zakonima države BiH i međunarodnog prava. Na kraju, Milorad Dodik mora znati da, kada Karadžić i Mladić sa svom armadom JNA nisu uspjeli uništiti Bosnu i Hercegovinu, neće ni on sa svojom šakom jada, a jedino što će mu se sigurno desiti ako pokuša takvo nešto jeste da će polomiti zube i završiti na smetljištu povijesti'', poručili su iz SDA.

Podsjećamo, u utorak je Dodik izjavio da bošnjački član Predsjedništva BiH nije autoritet, niti relevantan da priča o Republici Srpskoj.

"Razlika između mene i Džaferovića je ta što je on bio zapovjednik u ratu, a ja samo političar. Bio sam zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što mi je bio ratni raspored, dok je Džaferović bio zapovjednik policije koja je morala procesuirati one koje su sjekli srpske glave u Zenici, gdje je bila njegova zona odgovornosti, a ništa nije poduzeo. I tko je on da priča šta mi možemo ili ne? Nije uopće relevantan", rekao je novinarima Dodik.

Istaknuo je kako Džaferović nije autoritet koji bi mogao nešto da priča jer je 15. kolovoza 1993. ili 1994. godine, o čemu postoje zapisi tadašnjeg Centra službi sigurnosti Zenica, prisustvovao odsijecanju glava srpskim vojnicima što su radili mudžahedini.

Prepuvacanje je počelko kad je Džaferović, predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine, rekao da Republika Srpska može biti samo administrativna jedinica unutar ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine ili ne postojati kao entitet uz poruku ''da dobro povedu računa o tome''.

Kopirati
Drag cursor here to close