Neće nestati

Dodik odgovorio: Ono što su uradili Hrvatima, nama sigurno neće!

Prema njegovim riječima, Džaferović ima najmanju mogućnost da prijeti Srbima.
Vijesti / Politika | 25. 08. 2020. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banja Luci da bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nije autoritet, niti relevantan da priča o Republici Srpskoj.

"Razlika između mene i Džaferovića je ta što je on bio zapovjednik u ratu, a ja samo političar. Bio sam zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što mi je bio ratni raspored, dok je Džaferović bio zapovjednik policije koja je morala procesuirati one koje su sjekli srpske glave u Zenici, gdje je bila njegova zona odgovornosti, a ništa nije poduzeo. I tko je on da priča šta mi možemo ili ne? Nije uopće relevantan", rekao je novinarima Dodik.

On je istaknuo da Džaferović nije autoritet koji bi mogao nešto da priča jer je 15. kolovoza 1993. ili 1994. godine, o čemu postoje zapisi tadašnjeg Centra službi sigurnosti Zenica, prisustvovao odsijecanju glava srpskim vojnicima što su radili mudžahedini.

"Nijednog trenutka nisam bio prisutan, niti gledao kada su stradali pripadnici drugih naroda. On ništa nije poduzeo i zaštitio ratne zarobljenike koje štiti međunarodna konvencija. Zašto ih nije zaštitio? Kako da mi vjerujemo u BiH koju on predstavlja", upitao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Džaferović ima najmanju mogućnost da prijeti Srbima.

"Nemojte vi nama prijetiti! Srbi ne mrze Bošnjake, ali ono što su uradili Hrvatima, nama sigurno neće! Oni su Hrvate majorizirali u Federaciji BiH, a sada žele to učiniti i sa Srbima u uvjerenju da ćemo nestati i da će nas biti manje. Naravno da nećemo nestati", poručio je Dodik.

Džaferović je ranije izjavio da Republika Srpska može biti samo administrativna jedinica unutar ustavnopravnog poretka BiH ili ne postojati kao entitet, uz poruku "da dobro povedu računa o tome", prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close