Krojači vlasti

SDA poziva na široke koalicije: Već odbijaju Čovićeve uvjete?

SDA naglašava da stabiliziranje prilika i ubrzan razvoj, koji je interesu države i svakog čovjeka u BiH, ''mogu donijeti samo široke programske koalicije''…
Vijesti / Politika | 17. 10. 2018. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) poziva sve aktere političkog života da u postizbornom vremenu pokažu zrelost i punu odgovornost spram interesa države i svih građana Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz te stranke.

''Predizborna kampanja je završena, rezultati izbora su poznati i nije vrijeme da se energija dodatno troši na bespotrebne političke prepirke. To svakako nije u interesu ni države ni građana. Umjesto toga, potrebno je posvetiti se što bržoj implementaciji izbornih rezultata, formiranju kvalitetne vlasti na svim razinama i predanom radu na provođenju reformi, jačanju državnih institucija, ubrzanom putu prema EU i NATO-u, popravljanju općeg stanja u našoj zemlji, borbi protiv korupcije, ekonomskom razvoju, masovnoj izgradnji infrastrukture i definiranju posebnog programa za mlade i njihov ostanak u BiH'', navodi se u priopćenju iz SDA.

SDA naglašava da stabiliziranje prilika i ubrzan razvoj, koji je interesu države i svakog čovjeka u BiH, mogu donijeti samo široke programske koalicije, sastavljene od pobjedničkih stranaka, na svim razinama - od državnog, preko entitetskih, do kantonalnih.

''Pritom ne smije biti nikakvih uvjetovanja, a sebični stranački interesi, osobni animoziteti, pa i ideološke razlike, moraju biti gurnute u drugi plan. Vrijeme je da sve stranke koje su dobile povjerenje glasača, to povjerenje i opravdaju'', naveli su iz SDA.

Istodobno, u Kantonu Sarajevo počinju pregovori o formiranju vlasti bez SDA, a čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je kako će uvjetovati formiranje vlasti izmjenama Izbornog zakona.

Rekao je kako će '' dogovoriti prijatelje s kojima možemo promijeniti Izborni zakon kako se više nikada ne bi dogodilo da uđemo u izbornu kampanju, bilo da se radi o Mostaru, Domu naroda ili Predsjedništvu BiH, a da se nisu provele osnove legitimnog zastupanja''.

Međutim, uslijedile su brojne osude Čovićevih izjava koje su okarakterizirane kao ucjene.

Kopirati
Drag cursor here to close