Mišići

SDA ponovila: Jačat ćemo oružje za ne daj Bože

Naveli su kako zahtjev za sjednicom ''predstavlja pokušaj grube zloupotrebe Parlamenta od Dodikovih poslušnika''.
Vijesti / Politika | 19. 04. 2018. u 13:48 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Možemo samo ponoviti da ćemo jačati našu namjensku industriju za tržište, ali i za ne daj Bože", navela je SDA tvrdeći da je zahtjev SNSD-a za sazivanje hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH povodom Izetbegovićevih izjava o naoružavanju.

''Ovo nije prijetnja nikome, ali je jasna poruka za sve one koji imaju nečasne namjere prema BiH. Jačanje obrambene moći države, koja je u nedavnoj prošlosti bila izložena brutalnoj agresiji, loša je vijest samo za one koji nemaju dobre namjere prema njenim stanovnicima'', poručili su iz SDA.

Naveli su kako zahtjev za sjednicom ''predstavlja pokušaj grube zloupotrebe Parlamenta od Dodikovih poslušnika''.

''Zahtjev je potpuno neopravdano i suprotno Poslovniku prihvatio predsjedavajući Doma Mladen Bosić. Ne postoje nikakvi, a naročito ne postoje opravdani razlozi za sazivanje takve sjednice bez suglasnosti Kolegija'', priopćeno je iz Stranke demokratske akcije.

SDA smatra da je "očigledno da Bosić, kao i mnogi drugi iz grupacije Saveza za promjene, nemaju snage i hrabrosti da se odupru još jednoj provokaciji koja dolazi od Milorada Dodika".

 


''Radi se o klasičnoj zamjeni teza svojstvenoj velikosrpskoj ideološkoj kuhinji da se drugi optužuju za ono što, u stvari, oni rade. Zato, jedino što izaziva zabrinutost jeste stalno naoružavanje susjeda koje može ugroziti Aneks 1 B Daytonskog mirovnog sporazuma o ravnoteži vojnih efektiva u regiji, kao i stalne izjave i postupci Dodika kojima se napada suverenitet BiH, prijeti njezinom teritorijalnom integritetu i dovodi u pitanje mir i stabilnost'', navodi se u priopćenju SDA navodeći kako ''neće nasjesti na ovu, kao i na bilo koju drugu provokaciju''.

SDA navodi kako ''BiH i njezini građani koji je vole nikada u budućnosti neće biti zatečeni''.

''Bit ćemo uvijek spremni da branimo njenu cjelovitost, demokratski karakter i ravnopravnost svih naroda na cijeloj teritoriji. Srebrenica, Tomašica i brojna druga stratišta zločina i genocida nikada se više neće ponoviti, jer će to jamčiti snažne institucije i svi segmenti obrane BiH, među kojima važnu ulogu ima namjenska industrija'', priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close