Naoružanje

Izetbegović: Radit ćemo haubicu i dronove za ne daj Bože

''Radit ćemo pokretnu haubicu, pušku smo već napravili, radit ćemo dronove, zaokružit ćemo proizvodnju svake vrste streljiva...''
Vijesti / Politika | 12. 04. 2018. u 12:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi sigurno nećemo trošiti novce na kupovinu raketnih sustava, zrakoplova i trošiti stotine milijuna dolara i eura, ali ćemo zaokružiti našu namjensku proizvodnju'', istaknuo je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i čelnik SDA Bakir Izetbegović.


''Radit ćemo pokretnu haubicu, pušku smo već napravili, radit ćemo dronove, zaokružit ćemo proizvodnju svake vrste streljiva. Radit ćemo to za tržište, ali i za ne daj Bože'', kazao je Izetbegović, odgovarajući na upit novinara je li izjava premijera Federacije BiH Fadila Novalića o zaokruživanju proizvodnje oružja u Federaciji bila nesmotrena.

Rekao je da "izjava nije nesmotrena, nego ohrabrujuća".

''Zašto BiH ne bi imala potpuno zaokruženu namjensku industriju, i proizvodnju baruta i kapisli'', kazao je Izetbegović novinarima nakon obilježavanja 13. godišnjice 2. Pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 26. godišnjice Armije RBiH na šehidskom mezarju Kovači.

Mišljenja je da se nitko neće ponovo usuditi u BiH početi konflikt te da je to preopasna stvar i vir koji bi progutao onog koji bi to pokrenuo.

Video: Izetbegović: Izjava o zaokruživanju namjenske industrije nije nesmotrena
Kopirati
Drag cursor here to close