Nema dileme

SDA nikad neće dozvoliti formiranje trećeg entiteta

Vijesti / Politika | 22. 11. 2020. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izjava lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika izrečena u intervjuu na jednoj televiziji kako postoji "tajni dogovor između lidera Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića o trećem entitetu" za SDA je nebuloza i potpuna neistina, plasirana s ciljem da se skrene pažnja sa suštinskih tema.

"To je jasno svakome tko iole prati politička događanja u Bosni i Hercegovini, te je stoga bespredmetan pokušaj pojedinih poličara i dijela medija da od te lažne izjave prave ozbiljnu političku temu", smatraju u SDA.

Kako u priopćenju napominju, SDA je mnogo puta jasno naglasila da nikada, ni pod bilo kojim okolnostima, neće dozvoliti formiranje takozvanog trećeg entiteta, niti će pristati na izmjene Izbornog zakona koje bi vodile u dodatne etničke podjele i tu ne postoje nikakve dileme.

Indikativno je, dodaju, da u političkim i medijskim strukturama, koje od ničega pokušavaju napraviti nešto i vezati to za SDA, izostaje reakcija na Dodikove stalne prijetnje odcjepljenjem, negiranje genocida, slavljene i nagrađivanje ratnih zločinaca, kao i uvrjedljivo poređenje ratnog zločinca Radovana Karadžića s Alijom Izetbegovićem i izjednačavanje branitelja s agresorima.

"Umjesto da se zajednički vrši pritisak na HDZ, koji blokira formiranje Vlade Federacije BiH i funkcioniranje Ustavnog suda FBiH, slavi ratne zločince, širi islamofobiju i političkim ucjenama pokušava doći do diskriminatornog Izbornog zakona, fokus javnosti se usmjerava na SDA i izmišljene priče o "tajnim dogovorima"", upozoravaju iz SDA.

Kako zaključuju time se s pravom postavlja pitanje s kojim ciljem i za čiju korist, priopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Kopirati
Drag cursor here to close