Damir Arnaut

SBB u vlasti: Jedan je bio protiv…

Na odluku SBB-a reagirali su Nermin nikšić, čelnik SDP-a, i Željko Komšić, čelnik DF-a, rekavši kako je odluka bila očekivana.
Vijesti / Politika | 16. 05. 2019. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protiv koalicije sa SDA na sjednici predsjedništva stranke glasovao je Damir Arnaut, jedan od članova Predsjedništva SBB-a Damir Arnaut.

Pročitajte još

''Ja sam razloge temeljito obrazložio u više navrata protiv koalicije sa SDA i uradio sam to ponovo danas na sjednici Predsjedništva. Bilo je glasanje 20 na prema jedan, ja sam bio protiv te koalicije'', rekao je Arnaut.

Kaže kako mu je ''posebno bitno da se ničim apsolutno ne smije dovesti u pitanje opstojnost Vlade Kantona Sarajevo''.

''To je je jedno strateško pitanje, ne samo zato što je ova Vlada objektivno uradila u ovih pet, šest mjeseci, puno više nego ijedna vlada na državnoj ili entitetskoj razini od Daytona do danas, već i zato što je to strateško pitanje koje ima implikacije za cijelu državu'', kazao je Arnaut za N1.

Na odluku SBB-a reagirali su Nermin nikšić, čelnik SDP-a, i Željko Komšić, čelnik DF-a, rekavši kako je odluka bila očekivana.

Potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović rekla je kako su odlučili interese države i naroda ispred sebičnih i osobnih animoziteta.

''Sloga i partnerstvo je ono što biramo za ovaj trenutak'', kazala je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close