Politika je politika

SBB će podržati formiranje rezervnog sastava policije u FBiH

''Vjerujemo da će eventualni rezervni sastavi obje entitetske policije - ako se uopće formiraju - koristiti za povećanje sigurnosti svih građana BiH, odnosno da će one pomoći Graničnoj policiji BiH u rješavanju migrantskih valova'', dodaju iz SBB.
Vijesti / Politika | 19. 04. 2019. u 21:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine će podržati državničku i sigurnosno odgovornu inicijativu Stranke demokratske akcije (SDA) o poduzimanju recipročne mjere u Federaciji BiH ako vlasti Republike Srpske ne odustanu od namjere da ozakone formiranje rezervnog sastava policije, priopćeno je iz SBB-a.  

''U potpunosti podržavamo inicijativu SDA jer je ona državnički i sigurnosno primjerena onome što se negativno radi ili  želi uraditi u Republici Srpskoj. Politički establišment u RS-u treba shvatiti da jednostrani potezi neće proći bez odgovarajućeg i jedinstvenog odgovora patriotskih snaga u BiH. Uzgred, osobno želim vjerovati da će eventualni rezervni sastavi obje entitetske policije - ako se uopće formiraju - koristiti za povećanje sigurnosti svih građana BiH, odnosno da će one pomoći Graničnoj policiji BiH u rješavanju migrantskih valova koje je vjerojatno nemoguće izbjeći i nije moguće zaustaviti izvođenjem pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu naše zemlje '', citat je iz priopćenja. 

Stoga je logično da će zastupnici i izaslanici SBB-a na svim razinama podržati inicijativu kolega iz SDA, navedeno je također upriaopćenju. 

Ova reakcija SBB odnosi se na najave iz SDA o mogućem poduzimanju recipročne mjere u Federaciji BiH ako vlasti Republike Srpske ne odustanu od namjere da ozakone formiranje rezervnog sastava policije u tom entitetu.   

Kopirati
Drag cursor here to close