Priča na priču

Šamaranje SDA i HDZ-a: Tko laže a tko koči bolnice u HNŽ?

Vijesti / Politika | 27. 09. 2019. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

''Kadrovi SDA u HNŽ-u, ne samo da su blokadama ugrozili normalno funkcioniranje Županije nego su doveli u pitanje projekte kao što je izgradnja Klinike za dječje bolesti SKB Mostar'', reagirao je Županijski odbor HDZ BiH HNŽ-a nakon što je Županijski odbor SDA priopćio kako se zbog opstrukcija iz ove stranke ugrožavaju krediti za bolnice u Mostaru i Konjicu. 

HDZ HNŽ-a navodi kako je ''malen izborni kapacitet SDA u ovoj županiji, a podugačak popis pitanja koje blokiraju već duže vrijeme''.

''Prisjetimo se još uvijek aktualne blokade Skupštine županije, blokade u imenovanju ravnatelja policije MUP HNŽ, ucjene oko imenovanja pojedinih čelnih ljudi zavoda i fondova i mnogih drugih važnih  pitanja kao što su opstrukcija u donošenju Zakona o zaštiti obitelji sa djecom, Zakona o šumama, funkcioniranje turističke djelatnosti'', priopćeno je iz HDZ-a.

Hercegovačko-neretvanski HDZ navodi da tvrdnja SDA kako je ministar financija Adnan Faladžić jedan od najzaslužnijih osoba u procesu dobivanja sredstava Saudijskog fonda za zdravstveni sustav HNŽ-a predstavlja grubu laž i pokušaj obmane javnosti.

''Činjenica je kako je trenutni ministar financija u vrijeme dok smo pregovarali  i donosili odluke o spomenutim kreditnim sredstvima sjedio u Službi za zapošljavanje HNŽ i zbrajao nezaposlene u Konjicu. Kreditna sredstva  su odobrene sredinom 2014. godine, a spomenuti ministar ne samo da nije sudjelovao u ovome procesu kada je glavnina sporazuma dogovorena nego vjerojatno nije znao za ovaj projekt. Javnost  ove  županije mora znati kako je njegova suglasnost formalno pitanje, te da je  cijeli projekt već godinu dana zablokiran u  ladici njegovog radnog stola'', navodi se u priopćenju i dodaje kako je njegova jedina zasluga ''što se zakočio ovaj projekt te da se djeca još uvijek liječe u neuvjetnim prostorima''.

U priopćenju se dodaje kako se zamjeniku predsjedatelja Skupštine Tomislavu Martinoviću, kada traži od te osobe odgovor   i objašnjenje zašto je sve zakočio, javlja SDA ''u pokušaju da obrani opstrukciju i zloporabu položaja svog ministar financija tvrdnjom kako je to ta državotvorna politika''.

Kopirati
Drag cursor here to close