Ljubo Bešlić

S 'partizanskog' se smišljeno želi destabilizirati Mostar

Bešlić je tijekom predavanja o obilježavanju Dana Europe rekao kako je sve unaprijed smišljeno.
Vijesti / Politika | 09. 05. 2018. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Koliko smo daleko od europske uljudbe i standarda pokazuje i današnje obilježavanje značajnih datuma jer neki organizatori, otvorenim ignoriranjem bez znanja uključivanja predstavnika lokalne vlasti u pripremi i organizaciji na partizanskom spomen-obilježju žele i dalje destabilizirati naš grad'', rekao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić obraćajući se studentima i profesorima mostarskog Sveučilišta.


Bešlić je tijekom predavanja o obilježavanju Dana Europe rekao kako je sve unaprijed smišljeno.

''Pored podsjećanja na strahote do kojih je fašizam doveo, obilježavanje ovoga dana ujedno je i opomena i poruka svima nama da ustrajemo na putu borbe za slobodu i dostojanstvo svakoga čovjeka i svakoga naroda, da gradimo bolji i pravedniji svijet'', rekao je Bešlić.

Istaknuo je kako u Bosni i Hercegovini ''postoje i djeluju i takvi politički akteri koji i obilježavanje ovoga dana žele iskoristiti kao povod za manipulacije i dobivanje jeftinih političkih bodova''.

''Izgleda da je jedini cilj slikati se u Mostaru uz naprijed pripremljene zlonamjerne komentare koje će određeni mediji sigurno iskoristiti za prizemna dnevno-politička podmetanja. Jesu li narodi i građani koji u BiH spremni i sposobni graditi viziju zajedničke budućnosti u kojoj ćemo svi biti jednakopravni i jednako vrijedni i kao narod i kao građani'', rekao je Bešlić.

Foto: Bljesak.info / Zastava na Fortici

Naime, danas su na Partizanskom spomen-groblju u Mostaru izaslanstva Vijeća ministara BiH na čelu s predsjedavajućim Denisom Zvizdićem, federalni premijer Fadil Novalić i ministri u Vladi Federacije BiH te brojni drugi dužnosnici, a najavljeno je i prisustvo šefa Delegacije Evropske unije u BiH Larsa-Gunnara Wigemarka.

Obnova tog spomeničkog kompleksa, proglašenog nacionalnim spomenikom BiH 2006. godine, počela je 2017. Partizansko spomen-groblje podignuto je u znak sjećanja na poginule borce antifašističkog rata na osnovu projekta koji je 1959. godine uradio arhitekta Bogdan Bogdanović.

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close