Dan Europe

Bešlić čestitao: Graditi kako mladi ne bi odlazili

Bešlić je posjetio kako je poznatom Schumanovom deklaracijom formirana Europska zajednica za ugljen i čelik te je time označen i početak formiranja europske obitelji.
Vijesti / Politika | 09. 05. 2018. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nužno je da svi konstitutivni narodi u BiH i svi građani, zajedno i ravnopravno i jednakopravno kreiraju vrijednosti za buduće naraštaje. Jer njima trebamo izgraditi demokraciju, mir i dostojanstvo, ali gospodarsku održivost, kako mladi ne bi odlazili već ovdje grade svoju budućnost i obitelji, uz prihvaćanje i poštovanje svih naših različitosti, kao i razumijevanje i poštovanje temeljnih ljudskih prava'', navodi se u čestitci mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića povodom Dana Europe.

Bešlić je posjetio kako je poznatom Schumanovom deklaracijom formirana Europska zajednica za ugljen i čelik te je time označen i početak formiranja europske obitelji.

''Upravo je danas potrebno promovirati i raditi na očuvanju i unaprijeđenju vrijednosti koje nosi ta velika europska obitelj država i naroda. Svim građankama i građanima Mostara čestitam Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom'', naveo je Bešlić.

I Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije uputio je čestitku.

''Schumanovom deklaracijom je utemeljena Europska zajednica za ugljen i čelik, što je bio  početak stvaranja Europske Unije i začetak integracijskih procesa koji intenzivno traju i danas. Ujedno, na današnji dan prije 73 godine, nakon velikih patnji i razaranja, završen je Drugi svjetski rat, što obilježavamo kao Dan pobjede nad fašizmom. Proslave Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom iznova nas podsjećaju na univerzalne vrijednosti mira, slobode, tolerancije, prihvaćanja, razumijevanja i poštivanja temeljnih ljudskih prava, te dostojanstva, ravnopravnosti i borbe protiv svakoga oblika totalitarizma, što su i naše temeljne vrijednosti. Uz želju da zajednički nastavimo pristupanje zajednici europskih naroda, kojoj tradicijom, položajem i baštinom pripadamo, svim građanima Hercegovačko-neretvanske županije čestitam Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom'', naveo je Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close