Zgrada na čekanju

Procurio raspored sjedenja službenika u Staklenoj banci?

Ako je vjerovati rasporedu koji se pojavio na Internetu, na jednom katu bit će 25 ureda te prostorije za sastanke.
Vijesti / Politika | 08. 08. 2018. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sektor za cestovni promet, Sektor željezničkog, vodnog i kombiniranog prometa, Sektor financijsko-ekonomskih poslova, Sektor pravnih i općih poslova, Sektor cestovne infrastrukture, Sektor za planiranje projektima, Odjel Elektronske komunikacije, Ministarstvo prometa i komunikacija Federacije, šefovi, pomoćnici ministra, šefovi ureda... smjestit će se na četvrtom katu Staklene banke.

Ako je vjerovati rasporedu koji se pojavio na Internetu, na jednom katu bit će 25 ureda te prostorije za sastanke.

Inače, Staklena banka, koja se ovih dana više spominje kao opasna turistička destinacija u Mostaru, još uvijek čeka obnovu i pripremu da se federalne institucije presele pod jedan krov u Mostaru.

Zgradu, koja nikada nije bila u potpunosti u funkciji, Vlada Federacije kupila je od Gospodarske banke d.d. Mostar u likvidaciji za 5,990.000 KM.

Premještanjem institucija u ovu zgradu Vlada F BiH bi, prema procjenama, mogla uštedjeti oko 750 tisuća KM godišnje. U obnovu bi trebalo uložiti skoro 10 milijuna KM, a neki su stručnjaci rekli kako zgrada nije u dobrom stanju jer je nakon godina ''mirovanja'' materijal ''nagrižen'', a objavljen je i znanstveni rad koji uz to tvrdi i da je upitna statika zgrade.

Tako je u analizi Građevinskog fakulteta navedeno kako je zgrada u lošem stanju te da su ''svi stupovi u konstrukciji armirani poprečnom armaturom koja ni u kojem slučaju, ne zadovoljava''.

U ožujku ove godine, je počelo čišćenje unutrašnjosti zgrade, koja je godinama služila za odlaganje otpada te kao dom beskućnicima i skrovište ovisnicima.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close