Bazen fekalija

Stanovnici ogorčeni: Nikog nije briga što prijeti zaraza iz ''Staklene banke''

U samom središtu grada Mostara, kod popularne "Staklene" banke stvorio se veliki bazen fekalija, bakterija i zaraza
Gospodarstvo / Flash | 03. 01. 2018. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanari Ulice kneza Domagoja iz Mostara upozoravaju na veliki bazen fekalija, bakterija i zaraza koji se stvorio kod "Staklene" banke.

''Naime, u samom središtu grada Mostara, kod popularne "Staklene" banke stvorio se veliki bazen fekalija, bakterija i zaraza. Osim što je potencijalno opasan za stanare obližnjih zgrada, prizor zasigurno nije koristan ni za razglednice grada Mostara'', navode stanari u svom pismu portalu Bljesak.info.

Navode kako su se zbog ovog problema više puta obraćali gradskim službama, ali odgovora nisu dobili.

''Nažalost, odgovor nikada nismo dobili. Dodatni problem za obližnje stanare jest i uklanjanje željezne ograde od nepoznatih počinitelja koji su istu vjerojatno "utopili" za cifru koja je očito vrjednija od nečije sigurnosti te svakodnevni prolazak ovim dijelom predstavlja pravi izazov za djecu, roditelje i starije kojima prijeti pad s gotovo tri metra u već navedeni bazen'', upozoravaju stanari.

Kažu kako je ''Staklena banka'' vjerojatno jedan od najposjećenijih turističkih objekata u Mostaru, unatoč tome što joj to nije ni približno primarna namjena.

''Da takvi "turistički posjeti" mogu biti kobni, pokazao je i slučaj kada je s objekta palo maloljetno dijete. Pitamo gradske oce - do kada ćemo u jednoj od središnjih ulica grada Mostara gledati ovakve prizore pogodne za stvaranje i množenje raznih bakterija i životinjskih vrsta? Do kada će staklena banka biti kolodvor za mlade koji ugrožavaju svoje živote te muzej igala i razbijenih boca? Ili je možda ovaj problem dovoljno daleko od nekih eminentnih zgrada u toj istoj ulici pa ne ugrožava one koji se najviše pitaju u ovom gradu i u ovoj državi?'', pitaju se stanari Ulice kneza Domagoja.

Kopirati
Drag cursor here to close