Banja Luka

Prijave protiv Dragičevića, Vukanovića i Stanivukovića zbog okupljanja ispred Skupštine

Iz policije pozivaju građane da na zakonit način izražavaju svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja.
Vijesti / Politika | 21. 12. 2018. u 13:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protiv do sada identificiranih dvadeset sudionika okupljanja čanova grupe ''Pravda za Davida“, za koje je utvrđeno da su, 17. prosinca, postupali suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS-a, nadležnom sudu je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, potvrđeno je danas iz Policijske uprave Banje Luka.

Nakon okupljanja na Trgu Krajine u Banjoj Luci, 17. prosinca, oni su nastavili skup na prostoru ispred objekta Narodne skupštine Republike Srpske, gdje je bila u tijeku posebna sjednica, na kojoj je izabrana nova Vlada.

Okupljanje građana organizirano je na prostoru koji nije određen odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova, niti je održavanje javnog skupa prijavljeno i održano u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS. Policijski službenici su osigurai navedeno okupljanje - stoji u priopćenju iz policije.

Također, kako dodaju, nastavlja se policijski rad s ciljem utvrđivanja postojanja elemenata izvršenog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti.

Iz policije pozivaju građane da na zakonit način izražavaju svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja.

Neslužbeno, nadležnom sudu je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Davora Dragičevića, Ozrena Perduva, Aleksandra Gluvića, Sofije Grmuše, Željke Dabića, ali, između ostalog, i zastupnika Draška Stanivukovića i Nebojše Vukanovića, koji su se tada pridružili prosvjedima ispred parlamenta.

Članovi grupe “Pravada za Davida”, 17. prosinca su iznijeli teške optužbe na rad MUP-a i negodovali zbog ponovog izbora Dragana Lukača za ministra unutarnjih poslova RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close