Otac protiv sustava

Jazavac pred sudom: Dragičevića saslušavali u Prijedoru jer je ugrozio sigurnost ''funkcionera''

Davor je trebalo da bude saslušan na osnovu optužbi da je ugrozio ''bezbjednost funkcionera MUP-a Republike Srpske''.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 12. 2018. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Srpska.info:  / Dragičević pred tužiteljstvom u Prijedoru

Davor Dragičević se jutros pred Okružnom javnom tužiteljstvu u Prijedoru pojavio obučen kao David Štrbac, lik iz poznatog djela Petra Kočića ''Jazavac pred sudom'', piše Srpska.info.

Davor je trebalo da bude saslušan na osnovu optužbi da je ugrozio ''bezbjednost funkcionera MUP-a Republike Srpske''.

On je i prije i poslije saslušanja rekao da kao osumunjičeni traži izuzeće postupajućeg tužitelja, zatim tužiteljstva u Prijedoru, koje je prema njegovim riječima dio Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka, kao i svih drugih tužiteljstava u Republici Srpskoj.

''Neprovođenje istrage ubojstva mog sina Davida od strane Okružnog tužiteljstva Banjaluka i Republičkog tužiteljstva predstavlja okolnost koja izaziva razumnu sumnju u nepristrasnost tih tužiteljstava'', rekao je Davor.

On je prije ulaska u Tužiteljstvo ponovio da je njegovog sina ubio MUP Republike Srpske u sprezi sa tužiteljstvom. Nakon saslušanja on je sve ponovio i rekao da će ići na nivo BiH, kao i do kraja.

Davorov odvjetnik Dragan Tolimir rekao je da se jedan od sudskih policajaca, kada su ušli u Tužiteljstvo, držao za dršku pištolja.

''To je uradio jer mu je netko rekao da je Davor opasan. Odmah sam ga upozorio na to, jer mi ne predstavljamo opasnost. Tužitelj nije mogao da objasni kako je tužiteljstvo u Prijedoru nadležno. Ako je postojala neka odluka da ovo tužiteljstvo preuzme slučaj, bilo je potrebna da se dostavi osumnjičenom ta odluka'', pojasnio je Tolimir.

On je dodao da nisu željeli davati izjave i da na kraju nisu ništa potpisali.

''Dalje oni moraju da odluče koje će tužiteljstvo postupati, hoće li biti izuzeti tužitelji. Sve ovo inicira da je Davor već optužen i da je ovo samo procedura da se što prije sve završi. Da je tužiteljstvo ovako brzo postupalo u svim predmetima bilo bi puno efikasnije'', poručio je Tolimir.

Kopirati
Drag cursor here to close