Put putujem

Pravila trebaju biti jednaka za sve: Čović i Dodik bi trebali u samoizolaciju

Svi građani BiH, koji ulaze u zemlju, trebaju biti upućeni u obaveznu izolaciju od 14 dana.
Vijesti / Politika | 25. 03. 2020. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pravila bi trebala biti jednaka za sve'', kazao je dr. Jurica Arapović na konferenciji za medije Kriznog stožera HNŽ-a koja je održana u Mostaru, na pitanje kakvu sliku javnosti šalju političari koji izlaze izvan BiH, a pri tome se misli na Dragana Čovića i Milorada Dodika koji bi zbog prelaska granice trebali biti u samoizolaciji. 

Naime, Federalna uprava za inspekcijske poslove je od 15. ožujka, po donošenju odluke o obaveznom sanitarnom nadzoru svih državljana BiH, rasporedila inspektore iz svih 10 inspektorata na granične prijelaze, gdje 84 federalne inspektorice i inspektora u tri smjene vrše 24-satnu sanitarnu kontrolu putnika pri ulasku u Federaciju BiH.

Dakle, svi građani BiH, koji ulaze u zemlju, trebali bi biti upućeni u obaveznu izolaciju od 14 dana. 

Podsjetimo, čelnik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović u ponedjeljak je boravio u Zagrebu, gdje se susreo se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem.

Zaštitne maske nosila su sva trojica, a Čović je tada izrazio i suosjećanje s hrvatskim narodom i građanima grada Zagreba zahvaćenima potresima, te se  razgovaralo i o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije koronavirusa, prekograničnoj suradnji, pomoći Europske unije kao i dodatnim mjerama na području zdravstvenih prioriteta te očuvanju ekonomske sigurnosti.

Istog dana, Milorad Dodik boravio je u Beogradu gdje se sastao sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Vučić i Dodik uslikali su se sa zaštitnim maskama protiv korona virusa, a razgovarali su o srbijanskoj pomoći Republici Srpskoj u borbi protiv zaraze koronavirusom.

Kopirati
Drag cursor here to close