Mostar

Potpisan kolektivni ugovor između Vlade HNŽ i Sindikata policije

Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova istaknuo je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Kolektivnog ugovora koji je plod zajedničkih napora, dijaloga i kompromisa.
Vijesti / Politika | 21. 12. 2018. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ i Nail Balić, predsjednik Sindikata policije potpisali su Kolektivni ugovor između Vlade i Sindikata policije HNŽ.

''Na nedavno održanoj sjednici, Vlada je dala suglasnost na tekst Kolektivnog ugovora, a ujedno je usvojen i Zaključak kojim se prihvaća dogovor s reprezentativnim sindikatom o povećanju plaća policijskih službenika MUP-a HNŽ na način da će plaća biti povećana za sljedeće tri proračunske godine i to 5% za svaku godinu počevši od 1.1.2019. godine. Današnje potpisivanje Kolektivnog ugovora sa sindikatom policije, kao i ranije potpisivanje kolektivnih ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i djelatnika u području zdravstva i obrazovanja, potvrda je kako Vlada sindikate doživljava istinskim socijalnim partnerima“, rekao je Herceg, na poseban način zahvalivši ministru Bevandi, članovima pregovaračkog tima i predstavnicima sindikata koji su kroz višetjedni konstruktivni dijalog došli do kvalitetnih rješenja ugrađenih u Kolektivni ugovor.

Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova istaknuo je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Kolektivnog ugovora koji je plod zajedničkih napora, dijaloga i kompromisa.

Naglasio je i to kako policijski službenici mogu biti zadovoljni jer im se, uz povećanje plaće, omogućavaju i neka druga prava poput prava vezanih za otpremninu, prekovremeni, noćni i rad u vrijeme blagdana.

Nail Balić, predsjednik Sindikata zahvalio je Hercegu, Bevandi i Vladi na razumijevanju, naglasivši kako su današnjim činom potpisivanja policijski službenici prvi put dobili Kolektivni ugovor kojim se uređuju prava i obveze poslodavca, sindikata i uposlenika iz rada i po osnovu rada u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close