Četvrti korpus

Poruka iz Mostara: Ne damo nikom našu BiH

Prisutnima se obratio i mostarski muftija Salem ef. Dedović, a u izaslanstvu je bio i bošnjački član Predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović
Vijesti / Politika | 17. 11. 2017. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mnogi su poginuli za obranu Bosne i Hercegovine, mnogi su dali dijelove svojih tijela, a vidite kako nam je danas. Pojedinci se igraju s nama, našim osjećanjima i našom domovinom. I zbog toga su ovakva okupljanja značajna, želimo da poručimo da ne damo nikom našu BiH'', rekao je predsjednik Udruženja dobitnika najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, Suad Muharemović ratni zapovjednik Četvrtog korpusa Armije RBiH tijekom obilježavanja 25. godišnjice ove postrojbe.

Podsjetio je da je korpus nastao spajanjem brigada i vojnih jedinica koje su se prije 25 godina nalazile na prostoru između planine Ivan i mjesta Vranjevići pored Blagaja. Do ujedinjena je, prenosi Oslobođenje, došlo zbog potrebe za jedinstvenim zapovjedništvom i operativnijim i efikasnijim djelovanjem Armije.

''Za nas borce, ovo je jedan od najznačajnih datuma i drago mi je što se svake godine okupljamo i evociramo uspomene na slavne dane, upućujući posljednjih godina i poruke predstavnicima vlasti i institucijama da status boračke populacije u BiH nije dobar, odnosno da borci nisu zaslužili položaj u društvu kakav danas imamo'', rekao je Muharemović.

U izaslanstvu je bio i bošnjački član Predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović, a mnogobrojna izaslanstva s političkog, vjerskog, obrazovnog i drugih nivoa su položili cvijeće na mostarskim Šehitlucima.

Kopirati
Drag cursor here to close