Imenovanje

Poruka iz Bugojna: Cikotić - Ruganje žrtvama

''SDA poručujemo da barem dio energije koju troše na izrugivanje hrvatskim žrtvama i kriminaliziranje Hrvata u BiH preusmjere na izgradnju mira i suživota u BiH'', poručili su iz Bugojna.
Vijesti / Politika | 13. 06. 2020. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ruga li se to netko hrvatskim žrtvama, smije se u lice majkama i očevima koje već 27 godina traže tijela svojih sinova, ismijava djecu koja nisu upamtila svoje očeve, izruguje onima koji su preživjeli torture bošnjačkih logora u Bugojnu kao i svima koji su smogli snage za povratak na svoje prkoseći planu etničkog čišćenja Bugojna kojeg je osmislio Dževad Mlaćo, predsjednik Ratnog predsjedništva Bugojna, a u djelo proveo Selmo Cikotić, zapovjednik Operativne skupine Zapad tzv. Armije BiH u čijoj odgovornosti je bilo Bugojno'', piše u reagiranju Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata HVO HB Bugojna povodom najave da će Cikotić biti imenovan ministrom sigurnosti BiH.

''Drugog načina za opisati ponovni povratak na političku scenu Selme Cikotića, ovog puta na mjesto ministra sigurnosti BiH, nema. SDA se Cikotićevom kandidaturom još jednom narugala hrvatskim žrtvama Bugojna, dosula sol na otvorenu ranu 27 godina duge potrage za tijelima 19 nasilno odvedenih hrvatskih logoraša iz Bugojna. Nije im prvi put, ali nek’ bude posljednji da umjesto optuženičke klupe Cikotiću namijene ministarsku fotelju. Je li to način na koji SDA želi graditi suživot u BiH? Ako jest, krajnje je licemjeran i pokvaren'', naveli su iz ove Kordinacije.

Kažu kako drugog načina za objasniti kandidaturu ''osobe po čijem su nalogu su postrojbe kojim je zapovijedao protjerale 15 tisuća Hrvata iz Bugojna, zašto u samo desetak dana ubiše preko 200 Hrvata, njih oko dvije tisuće pozatvaraše u logore poput Bh. banke, Gimnazije, Stadiona i drugih, zbog čega 21 logoraša nasilno odvedoše, te u konačnici gdje su tijela njih 19 te tko je odgovoran za rušenje i pljačku katoličkih vjerskih objekata, domova i imovine bugojanskih Hrvata, jednostavno nema''.

''Mi predstavnici Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna apeliramo na legitimne hrvatske predstavnike u tijelima vlasti BiH da ovaj put ne podrže kandidaturu Selme Cikotića za državnog ministra ni po koju cijenu jer ruka za Cikotića gaženje je hrvatskih žrtava Bugojna. Dosta nam života uz nalogodavce i počinitelje, ne želimo da se oni brinu o našoj sigurnosti. SDA poručujemo da barem dio energije koju troše na izrugivanje hrvatskim žrtvama i kriminaliziranje Hrvata u BiH preusmjere na izgradnju mira i suživota u BiH. Za početak, neka odustanu od vraćanja u politički život osoba sumnjive ratne prošlosti. U protivnom, trajnog mira na ovim prostorima nikad neće biti, a SDA će za to snositi najveću odgovornost. Na hrvatskim političkim predstavnicima je da se ograde od takve politike. Priliku ovog puta ne bi smjeli propustiti!'', poručili su iz Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata HVO HB Bugojna.

Istodobno, iz SDA je priopćeno kako je ''Cikotić dokazano sposoban kadar, koji je sposoban napraviti potrebne planove i zaštititi stanovništvo BiH od terora pojedinih migranata, ali i osmisliti institucionalno upravljanje krizom''.

''Najava blokade njegovog imenovanja ima za cilj da problem dodatno raste, a s njime i nervoza Bošnjaka, naročito na području Unsko-sanskog kantona, koji podnosi najveći teret krize. Cilj je dovesti do samoorganizovanja naroda i sukoba s migrantima'', navela je u priopćenju za javnost SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close