Uhićeni student

Obitelj priziva Izetbegovićevo prijateljstvo s Erdoganom

Majka uhićenog studenta kaže kako je za nju nepojmljivo da nitko iz državnih institucija nije našao za shodno da im pomogne.
Vijesti / Politika | 04. 06. 2018. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Almira Mašetović, majka uhićenog studenta, kaže kako su prošla dva tjedna, a da obitelj još nema pravu informaciju o tome zbog čega je Selmir uhićen i što mu se stavlja na teret.

Kako je objavio Dnevni avaz, upućeni su mnogi apeli prema entitetskim i državnim institucijama vlasti i nositeljima najviših dužnosti, ali do sada nisu dobili nikakve odgovore.

''Selmir je mirno i povučeno dijete kojeg politika nikada nije interesirala. Bio je istinski vjernik i, osim vjere, interesirao ga je samo fakultet koji je uspješno priveo kraju'', rekla je je Almira Mašetović.

Dodaje kako je za nju nepojmljivo da nitko iz državnih institucija nije našao za shodno da im pomogne.

''Mi ćemo uložiti i posljednji atom snage da pomognemo Selmiru. Znamo daje Bakir Izetbegović kućni prijatelj s turskim predsjednikom Erdoganom. Oglušio se o sve naše apele za pomoć. Obratit ćemo se i srbijanskom predsjedniku Vučiću, koji je također dobar s Erdoganom. Možda će on imati više razumijevanja za patnju kroz koju prolazimo i uraditi nešto više za nas'', rekla je majka studenta za Avaz.

Oglasio se i Fahrudin Radončić, lider SBB-a, koji je rekao kako je obveza svake države da maksimalno štiti svoje građane.

''Radi se o jednoj nebrizi i, također, pozivam gospodina Bakira Izetbegoviča da iskoristi svoje prijateljstvo s predsjednikom Erdoganom i da učini sve da naš građanin bude što prije u svojoj BiH. Ne mogu se prijateljstva graditi samo na tome kada to treba turskoj vlasti ili SDA-ovoj vlasti, a ne kada je to u interesu gradina BiH. Znači, tražim da turske vlasti puste građanina BiH, ako je uradio nešto što je suprotno zakonima, to će se procesuirati pred neovisnim pravosuđem BiH'', rekao je Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close