Podrška Gulenu

Student iz BiH uhićen u Turskoj

Student iz BiH, čiji identitet nije otkriven, uhićen je zajedno sa jednim studentom iz Kine u zapadnoj turskoj provinciji Usak.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 05. 2018. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turske sigurnosne agencije uhitile su 59 vojnih časnika širom zemlje, a privedeno je i više studenata. Među uhićenima je i jedan student iz BiH, prenio je Daily Sabah.

Ove osobe se terete da su povezane sa pokretom Fetulaha Gulena za kojeg Ankara tvrdi da je organizator vojnog puča u Turskoj u srpnju 2016. godine.

Student iz BiH, čiji identitet nije otkriven, uhićen je zajedno sa jednim studentom iz Kine u zapadnoj turskoj provinciji Usak.

Turski mediji navode da je pod istragom ukupno 14 studenata koji dolaze iz različitih krajeva svijeta. Studenti su navodno koristili aplikaciju ByLock kojom je moguće kodirati međusobnu komunikaciju.

Samo na osnovu korištenja ove aplikacije u Turskoj je uhićeno desetine tisuća osoba. Među njima su radnici u državnoj službi, policajci, vojni časnici, biznismeni, pa čak i domaćice.

Jučer su tužiteljstvu u Turskoj izdala 41 nalog za zadržavanje vojnih časnika u pritvoru. Ovi časnici dolaze iz 16 provincija ove zemlje.

Turske vlasti na čelu sa predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom i dalje optužuju Gulena za organizaciju puča tijekom 2016. godine.

Gulen je negirao da ima bilo kakve veze sa tadašnjim pokušajem vojnog udara te je pozvao na međunarodnu istragu.

Turske vlasti su nastavile sa uhićenjima osoba koje su navodno povezane sa Gulenovim pokretom, a privedene su i pojedine javne ličnosti, prenosi Radiosarajevo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close