Okvir za dogovor

Novinarima zatvorena vrata za pregovore o izborima u Mostaru

Sastanak od krucijalne važnosti za Mostar je zatvoren za javnost
Vijesti / Politika | 13. 03. 2018. u 12:20 Bljesak.info
Novinari ne mogu prisustvovati sastanku

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinarima nije dozvoljeno sudjelovanje na raspravi o  održavanju izbora u Mostaru.

Naime, danas se u dvorani Vijećnice Grada Mostara održava sastanak o provedbi Odluke Ustavnog suda za Mostar i izmjenama Izbornog zakona BiH u odredbama koje se tiču Grada Mostara.

''Prije početka sastanka smo imali demokratsku raspravu o tome hoće li medijima biti dozvoljena prisutnost na sastanku, iako je bilo onih koji su bili za to, većina koja je bila protiv nazočnosti medija je prevladala. Izjave za medije bit će upriličene nakon sastanaka'', rekao je Damir Džeba iz GO HDZ BiH Grada Mostara.

Rečeno je da će se na ovom sastanku dogovoriti okvir za dogovor. 

Domaćin ovog sastanka je Gradski odbor HDZ-a BiH, a nazoče mu čelnici lokalnih SDA, SBB-a, SDP-a, DF-a, BPS-a, SNSD-a i SDS-a te predstavnici Međunarodne zajednice.

Inače, ranije smo neslužbeno saznali iz HDZ-a  kako će ova stranka biti za to da javnost nazoči sastanku, no preglasani su.

Podsjećamo, prvi sastanak u novoj seriji dogovaranja mostarskih izbora, održan je 26. veljače i na njemu je dogovoreno kako će se stranke pokušati dogovoriti.

Prijedlog HDZ-a bio je da se napravi okvir za pregovore te da se ne ''iskače'' iz presude Ustavnog suda, dok je SDA prizivala u pomoć Međunarodnu zajednicu.

Izbori u Mostaru nisu održani već desetljeće.

Kopirati
Drag cursor here to close