SDP

Zagorčić: Izbori u Mostaru se moraju održati

SDP nastoji da uvijek bude dio rješenja a ne dio problema i u tome smjeru djelujemo sukladno našim mogućnostima'', kazao je Zagorčić na javnoj tribini SDP-a.
Vijesti / Politika | 24. 01. 2018. u 20:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva SDP-a Zoran Mikulić izjavio je večeras u Mostaru kako su odnosi između političkih stranaka u BiH permanentno zategnuti, prvenstveno između koalicijskih partnera koji su na vlasti, te kako se može vidjeti da Parlament BiH već godinu dana ne radi svoj posao.

''Predstavnici političkih stranaka se sastaju po potrebi u danom trenutku kada to nekome odgovara, dakle prave 'talove' tko će kome dati glas i kako će glasali kako bi se kreirala atmosfera općeg nepovjerenja pred izbore'', naglasio je Mikulić uoči večerašnje javne tribine, komentirajući trenutnu političku situaciju u BiH.

Govoreći o nacrtu izbornog programa SDP-a BiH koji nosi naziv 'Plan deset', Mikulić je kazao kako se prije same izrade nacrta krenulo u ispitivanje mišljenja članova stranke i građana što je to što njih najviše muči i što je ono što bi trebalo promijeniti kako bi se rješenja za te navedene probleme ugradila u izborni program.

Mikulić je pojasnio kako građani i članovi stranke prije svega istaknuli probleme vezane za nezaposlenosti, te lošu ekonomsku i gospodarsku situaciju.

''Nakon ispitivanja javnog mišljenja krenuli smo s izradom nacrta izbornog zakona. Svaka vlast je dužna da kreira atmosferu za strana ulaganja i investicije kako bi se povećala zaposlenost. Otvaranjem javnih radova kao što je izgradnja autoputa u samom bi se startu zaposlenost povećala za oko 10 000 osoba'', kazao je Mikulić.

Komentirajući nedolazak parlamentaraca na jučerašnju sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, dopredsjednica SDP-a BiH Lana Prlić u izjavi za medije je kazala kako je zapravo nedopustivo da se ljudi koji primaju plaću od države odnosno građana ne pojave na sjednici.

''Razumljivo je ako netko glasa za, netko protiv, netko je suzdržan, ali nedolazak parlamentaraca mogu okarakterizirati tužnim. Još jedan od problema je taj što je SDA BiH ponovno izabrala HDZ BiH pored države BiH'', kazala je Prlić.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Mostara Edin Zagorčić kazao je kako je nacrt izbornog programa 'Plan 10' program koji će SDP povesti u pobjedu 2018 godine.

Komentirajući neodržavanje izbora u gradu Mostaru, Zagorčić je kazao kako se stav SDP-a po tome pitanju nije mijenjao, te kako su predstavnici te stranke na putu da otvore novu rundu razgovora.

'' Jednostavno rečeno izbora u Mostaru mora biti i oni trebaju biti održani. SDP nastoji da uvijek bude dio rješenja a ne dio problema i u tome smjeru djelujemo sukladno našim mogućnostima'', kazao je Zagorčić.

Kopirati
Drag cursor here to close