Očitovao se

Novalić: Prestanak rada Aluminija predstavlja neumoljivost ekonomije nad politikom

On je to rekao uoči oproštajne posjete veleposlanice Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Hohmann.
Vijesti / Politika | 12. 07. 2019. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prestanak rada mostarskog kombinata predsjednik Vlade Federacije BiH, Fadil Novalić, nazvao je neumoljivošću ekonomije nad politikom, naglasivši da je to prevashodno ekonomsko pitanje i da može biti riješeno samo ekonomskim mjerama, priopćeno je u petak iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kad je riječ o Aluminiju, navode iz federalne Vlade, Novalić je izrazio žaljenje što je kompanija došla u ovakvu situaciju, ''prije svega zbog stanja na svjetskom tržištu aluminija koje je u ovom trenutku izrazito nepovoljno za ovo privredno društvo, ali i evidentnih nedostataka u upravljanju unutar Aluminija''.

Foto: PR / Novalić i Hohmann

On je to rekao uoči oproštajne posjete veleposlanice Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Hohmann.

Iako je posjeta imala kurtoazni karakter, nezaobilazne teme razgovora su bile aktualno stanje u BiH, formiranje vlasti, restrukturiranje privrede, Alumunij, a riječ ekonomija dominirala je tijekom cijelog susreta. Jer, kako je naglašeno, bez bržeg razvoja ekonomije nema ni napretka, političke i svake druge stabilnosti, zaustavljanja odlaska mladih ljudi, jačanja vladavine prava, priopćeno je.

Podsjećamo, unatoč tvrdnjama mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića koji je od Novalića dobio obećanje kako će federalna Vlada zajedati zbog stanja u nekadašnjem hercegovačkom gigantu, sjednica se nije održala.

Kopirati
Drag cursor here to close