Dok korona vreba

Novalić: Da smo htjeli glumiti državu mi bismo cjepiva nabavili u prosincu

Fadil Novalić se opet bruka
Vijesti / Politika | 18. 03. 2021. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom svog izlaganja na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH o epidemiološkoj situaciji i restriktivnim mjerama, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, između ostalog, je kazao da bi cjepivo bila nabavljena da su htjeli glumiti državu.

Naime, Novalić je prije te izjave istaknuo da je napravljen rebalans proračuna FBiH kako bi niže razine vlasti mogli servisirati svoje potrebe.

"Iz perioda lockdowna izvukli smo poruke. Sarajevski kanton i Tuzlanski dobili su po 100 milijuna granta iz  proračuna Federacije za borbu protiv koronavirusa. Ministar Mandić će govoriti o zdravstvenom aspektu. Ali da smo mi htjeli glumiti državu mi bismo cjepivo nabavili u prosincu", kazao je Novalić.

Ovakva izjava je izazvala negativne reakcije, posebno na društvenim mrežama, pogotovo zbog činjenice da su građani BiH, pogotovo Federacije čekali i još čekaju na cijepljenje dok se trenutno u bolnicama broji veliki broj pacijenata, a svakodnevno porast zaraženih i umrlih usljed zaraze, prenosi Klix.


Podsjećamo i to da je Vlada Federacije BiH danas odbila prijedlog Federalnog kriznog stožera da se zbog pogoršane epidemiološke situacije uvedu restriktivnije mjere.

To je podrazumijevalo, između ostalog, zabranu rada ugostiteljskih objekata, skraćivanje rada tržnih centara, kao i produženje policijskog sata. Vlada FBiH je to odbila te odlučila produžiti postojeće mjere na još 14 dana.

Novalićeva izjava povlači kaznenu odgovornost

Obraćajući se na izvanrednoj sjednici Parlamenta FBiH posvećenoj pogoršanoj epidemiološkoj situaciju, Sabina Ćudić (Naša stranka) pohvalila je današnji rad Parlamenta, ali je skrenula pažnju na izjavu federalnog premijera Fadila Novalića.

Kako je rekla, jedina stvar koja je pokvarila zasjedanje jeste "devastirajuća informacija koju je dao Novalić da je davno mogao nabaviti cjepiva da se želio igrati države".

"Mislim da ta izjava sa sobom može povlačiti i krivičnu odgovornost. Mislim da moramo biti daleko odgovorniji kada se igramo s ljudskim životima i dajemo informacije ljudima da smo ih mogli spasiti da smo htjeli, ali nismo”, kazala je Ćudić.

Osvrnula se i na nazočnost ministra zdravstva Vjekoslava Mandića, koji se ne pojavljuje često u javnosti.

"Važnost ove sjednice potvrđuje prisustvo gospodina Mandića koji, evo pojavio se, postoji, dokazao je svoje postojanje nakon što se cijepio”, kazala je Ćudić.

Kopirati
Drag cursor here to close