Hoće-neće...

Ništa od zasjedanja Zastupničkog doma PS BiH

Dodala je da u ovom trenutku može samo reći da imaju prilično materijala, a to su kako inicijative zastupnika, tako i određeni prijedlozi Vijeća ministara BiH.
Vijesti / Politika | 15. 05. 2019. u 14:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto je nakon sjednica Kolegija tog doma izjavila novinarima da nemaju poslovničke pretpostavke za rad i funkcioniranje Doma, odnosno za izvršavanje njihove pune zakonodavne zadaće. 

- Onog trenutka kada dobijemo od političkih predstavnika prijedloge za stalna i zajednička povjerenstva Parlamentarne skupštine BiH i za sudjelovanje u radu međunarodnih organizacija, onda ćemo imati prepostavke da bi Dom radio – pojasnila je Krišto. 

Dodala je da u ovom trenutku može samo reći da imaju prilično materijala, a to su kako inicijative zastupnika, tako i određeni prijedlozi Vijeća ministara BiH. 

- Osobno, po nekakvoj mojoj procijeni, jer smo i sad održali sjednicu Kolegija, možda imamo materijala za nekakve dvije-tri sjednice. Nadam se i vjerujem, čim se stvore prepostavke, da bi nekakvim ubrzanim radom mogli sustići sve ono što se do sada propustilo – navela je Krišto. 

Kazala je da ni njoj nije drago što se ovakva situacija događa, dodajući da se bave „nekakvim problemima, a puno bi lakše bilo raditi, zasijedati nego ovako“. 

- Puno imamo nagomilanih problema, a zapravo se sve svodi na gubljenje vremena – smatra Krišto. 

Na novinarsko pitanje u vezi sa konstituiranjem novog saziva Vijeća ministara BiH, Krišto je rekla da HDZ BiH čini sve da se razgovori intenziviraju, da se pokuša dogovoriti da se vlast implementira, „jer kad se implementira onda možemo očekivati nekakve iskorake i rad“. 

- Vidite da je ovo isključivo, recimo sad i zastoj koji se događa u Zastupničkom domu, odnosno Parlamentarnoj skupštini BiH, uvjetovan imenovanjem Vijeća ministara BiH. Mislim da bi jedan posao na neki način olakšao i drugi i mislim da bi to bila jedna vrsta odgovornosti svih nas prema onima koji su nam dali povjerenje, odnosno, koji su nas izabrali – kazala je Krišto.

Kopirati
Drag cursor here to close