Konačna odluka

Nikšić: Bh. blok ostaje opozicija na federalnoj i državnoj razini

''Ono što je ključ razgovora i što želimo poručiti javnosti jeste da smo donijeli odluku da ostajemo opozicija i na federalnoj i državnoj razini'', kazao je Nikšić.
Vijesti / Politika | 05. 02. 2019. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je nakon održanog sastanka s izaslanstvima Demokratske fronte i Naše stranke da će Bh. blok u nastavku raditi i djelovati kao opozicija na državnoj i federalnoj razini.

''Ono što je ključ razgovora i što želimo poručiti javnosti jeste da smo donijeli odluku da ostajemo opozicija i na federalnoj i državnoj razini'', kazao je Nikšić.

Video: Bh. blok ostaje opozicija

Predsjednik DF-a Željko Komšić je kazao da je stav ove stranke da djeluju kao opozicija.

''Ono što je najbitnije je da čuvamo Bh. blok i da u ovom sastavu, možda širem, u narednom vremenu nastupimo na lokalnim izborima'',  kazao je Komšić.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović je rekao da je ovo značajan datum u povijesti BiH.

''Povijestse nekad piše da nekad kažete "ne". Danas smo donijeli odluku da kažemo nacionalnim strankam "ne" i da kreiramo platformu koja će biti prihvatljiva svim građanima BiH'', kazao je Kojović.

Avaz javlja kako je do samog početka sastanka SDP ostao duboko podijeljen. Tuzlanski ogranak ove stranke, predvođen Enverom Bijedićem, zalaže se za koaliciju sa SDA, dok se sarajevski ogranak žestoko tome suprotstavlja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close