SDP BiH

SDP: Negiranje međunarodno donesenih pravnih odluka je nastavak retrogradne politike HDZ BiH

Povodom danas održanog Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru, priopćenjem za javnost oglasila se Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine
Vijesti / Politika | 26. 01. 2019. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom danas održanog Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru, priopćenjem za javnost oglasila se Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine koja je osudila stavove HNS-a ''kojim se, pored ostalog, negiraju i odbacuju pravosnažne presude Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu''.

Odbacivanje presuda za udruženi zločinački pothvat donesenih pred međunarodnim sudom predstavlja povijesni presedan, smatraju u SDP-u BiH.

Ističu kako je ''ovakav način negiranja međunarodno donesenih pravnih odluka, samo nastavak retrogradne politike HDZ-a, koja građane Bosne i Hercegovine drži taocima svojih netočnih tumačenja Ustava i Izbornog zakona BiH, čime se blokira svaki iskorak Bosne i Hercegovine ka stvaranju pravne države i boljeg života svih građana''.

''Nažalost, politički saveznici HDZ BiH i dalje zatvaraju oči pred ovako radikalnim zaključcima, a sve zarad što brže raspodjele izbornog plijena i zauzimanja ključnih poluga vlasti'', dodaje se u priopćenju.

SDP BiH smatra da svi oni koji sudjeluju u promoviranju i zagovaranju ovakve politike, ne mogu na bilo koji način biti kredibilan partner za bilo kakve reforme u Bosni i Hercegovini.

''Politika koju zagovara HDZ BiH, mora biti odbačena i poražena, kako bi Bosna i Hercegovina mogla nastaviti svoj put ka NATO i EU. Takva politika suprotna je temeljnim vrijednostima na kojim su utemeljeni NATO i Europska unija i to je, nakon otvorenog negiranja haških presuda, valjda sasvim jasno'', stoji na kraju priopćenja. 

Kopirati
Drag cursor here to close