International Academy of Engineering

Nakon počasnog doktorata, Čović u inženjerskoj akademiji

Međunarodna inženjerska akademija je utemeljena 1991. godine te uključuje nacionalne akademije inženjeringa, odjele i predstavništva diljem svijeta.
Vijesti / Politika | 21. 05. 2018. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izabran za redovitog člana Međunarodne inženjerske akademije, objavilo je Predsjedništvo BiH.

''Na redovitoj godišnjoj konvenciji jedne od najuglednijih europskih institucija iz područja tehničkih znanosti Međunarodne inženjerske akademije (International Academy of  Engineering), hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine prof. dr. sc. Dragan Čović izabran je za redovitog člana'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je spomenuta akademija je utemeljena 1991. godine te uključuje nacionalne akademije inženjeringa, odjele i predstavništva diljem svijeta, a temeljne smjernice određene su posebnim značajkama i potrebama razvitka svake od država članica Akademije.

''Temeljni koncept Akademije zasniva se na jačanju tehničkog i inženjerskog potencijala zemalja članica, s ciljem poboljšanja duhovnih, ekonomskih, ekoloških i društvenih aspekata života. Osnutkom Srednjoeuropskog odjela Međunarodne tehničke akademije sa sjedištem u Beču (International Academy of Engineering, IAE), 2013. godine, prof. dr. sc. Dragan Čović primljen je u dopisno članstvo, među prvih 13 članova iz različitih dijelova svijeta kojima su dodijeljene diplome i medalje. Ova prestižna akademija trenutačno ima više od 1300 članova iz preko 40 zemalja svijeta, među kojima su premijeri i predsjednici  država, istaknuti znanstvenici, javne osobe, te čelnici velikih znanstvenih i industrijskih struktura. Uspješan rad članova Akademije stekao je veliko međunarodno priznanje i zbog toga je ova akademija jedna od vodećih u svijetu'', navodi se.

Podsjećamo, hrvatski član Predsjedništva i čelnik HDZ-a BiH nedavno je imenovan počasnim doktorom zagrebačkog Sveučilišta.

Kopirati
Drag cursor here to close