Dragan revolucionar

Mektić poziva građane: Idemo pred Tužiteljstvo i Sud, ja ću biti na čelu!

Već duže od dvije godine Mektić upozorava na kriminal i korupciju u pravosudnim institucijama.
Vijesti / Politika | 25. 05. 2019. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić pozvao je građane BiH na okupljanje ispred Suda i Tužiteljstva BiH kao vid pritiska na čelne ljude tih institucija kako bi podnijeli ostavke.

Mektić je inicijativu uputio na svom službenom Twitter profilu ponukan posljednjom koruptivnom aferom u koju je uključen i predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija.

"Da bi spasili i državu i sebe neophodno je oboriti ovakav kriminalni VSTV. Predlažem masovno okupljanje građana sljedećeg tjedna pred Tužiteljstvom i Sudom BiH (tu je sjedište VSTV-a) kao demokratski vid pritiska za podnošenje ostavki. Bit ću na čelu tog pokreta", poručuje Mektić.

Mektić je jedan od najvećih kritičara aktualnog rukovodstva vrhovnih pravosudnih institucija u BiH, naročito kada je u pitanju rad glavne državne tužiteljice Gordane Tadić, ali i potpredsjednice VSTV-a Ružice Jukić.

Već duže od dvije godine Mektić upozorava na kriminal i korupciju u pravosudnim institucijama, a u međuvremenu je "zaradio" i nekoliko kaznenih prijava.

Čak je u jednoj od posljednjih afera, koja se odnosi na djelovanje hrvatskih obavještajaca u našoj zemlji, nakon Mektićevih istupa Tužiteljstvo BiH odlučilo pokrenuti istragu protiv njega, javlja Klix.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close