Slučaj ''Potkivanje''

Alešević dao iskaz pred Tužiteljstvom: Snimka je autentična

"Ja sam to sam osobno odradio da dokažem u kakvoj situaciji je to, dvije godine sam radio na predmetu da dokažem da je vrh sam korumpiran u tom dijelu", rekao je Alešević.
Vijesti / Politika | 24. 05. 2019. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 / Nermin Alešević

Poduzetnik Nermin Alešević dao je iskaz u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine u slučaju "Tegeltija", javlja N1

Alešević je po izlasku iz Tužiteljstva BiH novinarima kratko poručio da je "bez komentara". Zadržao se dva i pol sata u Tužiteljstvu u BiH gdje je dao iskaz u slučaju "Tegeltija".

Alešević je potvrdio autentičnost snimke na kojoj se vidi razgovor između njega i Tegeltije te predaja novca inspektoru SIPA-e Marku Pandži. Rekao je da se originalna snimka nalazi u Veleposlanstvu Velike Britanije.

"Moj stav je da je ova snimka vjerodostojna. Ja sam je osobno snimio da dokažem u kakvom je stanju naše pravosuđe. Jer 8 godina ja se borim sa našim korumpiran sudstvom, pojedincima u korumpiranom sudstvu. Sve sam ovo dostavio međunarodnoj zajednici, predao sam i engleskom veleposlaniku originalni CD od 30 minuta snimanja. Upoznate su i Američko veleposlanstvo, Inzko, sve međunarodne zajednice u BiH", kazao je Alešević za N1 i dodao:

"Ja sam to sam osobno odradio da dokažem u kakvoj situaciji je to, dvije godine sam radio na predmetu da dokažem da je vrh sam korumpiran u tom dijelu".

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija odbacio je sve navode o umiješanosti u koruptivne radnje te rekao da snimka potvrđuje njegov demanti.

Kopirati
Drag cursor here to close