PDP

'Lekcija' HDZ-u iz Republike Srpske

Mihajilica smatra da HDZ BiH pokazuje izuzetnu neodgovornost i u trenutnom sazivu Vijeća ministara u tehničkom mandatu, priopćeno je iz PDP-a.
Vijesti / Politika | 29. 08. 2019. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''HDZ BiH je stranka koja nema moralni i politički osnov da bilo koga poziva na odgovornost i drži pridike, jer se ne smije zaboraviti da Srbi nisu konstitutivni u kantonima u Federaciji BiH gdje ta stranka vrši vlast'', izjavio je danas član Predsjedništva PDP-a Milanko Mihajilica.

''Srbi u tim kantonima nemaju pravo na svoj jezik i pismo, ne popunjavaju svoj klub u Domu naroda i potpuno su nacionalno, ekonomski, politički, kulturološki i obrazovno marginalizirani. Postavljamo pitanje kada će se HDZ BiH pozabaviti statusom Srba i omogućiti im legitimno predstavljanje?'', upitao je Mihajilica.

Smatra da HDZ BiH pokazuje izuzetnu neodgovornost i u trenutnom sazivu Vijeća ministara u tehničkom mandatu, priopćeno je iz PDP-a.

''Zbog nedolazaka ministara iz ove stranke onemogućeno je redovno održavanje sjednica i rad u punom kapacitetu Vijeća ministara. To je samo jedan od pokazatelja da je HDZ BiH destruktivnim ponašanjem doveo BiH u izuzetno loše stanje'', ocijenio je Mihajilica.

Naime, HDZ BiH je u svojim odgovorima SDA o opstruiranju (formiranja) vlasti, naveo kako su okviru Vijeća ministara BiH dužnosnici HDZ-a BiH predlagali su usvajanje i slanje ANP-a u sukladnosti s principima integracije u NATO, a da su opstrukcije dolazile od stranaka iz RS-a.

''Političke opcije PDP i SDS su, nažalost, višestruko puta (ukupno 7; 5 na sjednicama, 2 u radnim verzijama) destruktivno djelovale stopirajući daljnji napredak NATO integracija i izvršavanje državnih dužnosti. Kroz svako djelovanje hrvatski dužnosnici vodili su se prioritetnim ciljevima stranke HDZ-a BiH, a to su članstvo u EU i NATO-u'', navodi HDZ BiH u svojih pet točaka kojima opisuje svoje djelovanje na putu NATO i EU integracija.

Kopirati
Drag cursor here to close