Desant na Drvar

Dodik partnerskom HDZ-u poručio da Srbe ostave na miru

''Važno je podsjetiti se da je u prošlom ratu operaciju etničkog čišćenja tog prostora uz lokalne jedinice izvodila regularna vojska Hrvatske'', rekao je Dodik o Drvaru.
Vijesti / Politika | 14. 08. 2019. u 10:53 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da namjeru HDZ-a Hercegbosanske županije da 13. rujna slavi navodno osobođenje Drvara smatra neprihvatljivom i potpuno nepotrebnom provokacijom, koja može samo narušiti međunacionalne odnose u tom kantonu, ali i na ukupnom prostoru BiH.

Pročitajte još

''Važno je podsjetiti se da je u prošlom ratu operaciju etničkog čišćenja tog prostora uz lokalne jedinice izvodila regularna vojska Hrvatske i da su udruženim snagama pokušali da istjeraju Srbe s vjekovnih ognjišta. Bilo bi u najmanju ruku pristojno da preostali narod tog kraja, a to su Srbi vijekovima, konačno ostave na miru da žive tamo gdje su oduvijek živjeli'', naglasio je Dodik.

Govoreći o namjeri Vlade Unsko-sanskog kantona da izmjeste migrantski centar u srpsko selo Medeno Polje, Dodik je istaknuo da na to gleda kao na dovršetak etničkog čišćenja Srba s tih prostora.

Poručio je kako će se svim političkim i pravnim sredstvima suprotstaviti tome, te da u potpunosti podržava najavljene aktivnosti srpske zajednice u četiri općine u FBiH.

''Smatram da i bez najavljenih aktivnosti tamošnje vlade, oni nemaju i nisu imali osnovna prava koja na primjer Republika Srpska jsmči Bošnjacima ili Hrvatima. Poručujem im da ću biti s njima toga dana tamo, s namjerom da pokažemo da je nedopustivo da se zbog nečije ideje ili možda plan s tih prostora danas iseli narod koji je tu oduvijek živio i dosele ljudi sa strane, te da ćemo se tome suprotstaviti'', rekao je Dodik.

Podsjećamo, Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH pozvao je sve stanovnike Drvara, Grahova, Glamoča i Petrovca da 13. i 14. rujna obustave promet prema Livnu i Bihaću zbog najave proslave oslobođenja Drvara i namjere Vlade Unsko-sanskog kantona da izmjeste migrantski centar u srpsko selo Medeno Polje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close