Savjetnik

Kusturica na koljenima pred Dodikom: On je centarfor, a kad pjeva saksije se tresu

Kusturica kaže kako će se vidjeti vrlo brzo da Dodik nije problem, kao što ga stranci predstavljaju.
Vijesti / Politika | 16. 10. 2018. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''On na manevarskom prostoru djeluje kao najbolji centarfor na svijetu. Čuvaju ga svi, ali kada lopta poleti u šesnaesterac, on je nezaustavljiv. Sposoban je da otrese dvojicu protivnika s leđa i da postigne gol'', rekao je za Večernje novosti redatelj Emir Kusturica o čelniku SNSD-a i budućem članu Predjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Rekao je da, kada bi Dodik bio glavni prevladavajući ton u BiH, ta zemlja bi za pet godina povećala sve parametre uspješnosti, izašla iz ekonomske krize i pojačala infrastrukturu.

Pjesma i saksije

Dodao je kako će se vidjeti vrlo brzo da Dodik nije problem, kao što ga stranci predstavljaju.

''Rasplet devedesetih bio je samo još dokaz da se tamo ratovi ne vode da bi riješili neki problem, nego, kada završe djelovanja, čekaju nove ratove da bi riješili nagomilane probleme iz proteklih vremena'', rekao je Kusturica.

Dodao je kako je Dodik važan, jer uspijeva uraditi sve što zamisli i da ima nevjerojatnu energiju.

''Jednom je u zoru na Mećavniku za vrijeme Festivala 'Kustendorf' pred odlazak na spavanje otpjevao neki krajišku pjesmu. Sve cvijeće u saksijama i na terasi se treslo, a drvo podrhtavalo'', naveo je Kusturica.

Selendra Banja Luka

Rekao je da istinu o stanju u BiH Dodik ponavlja svakodnevno, čineći tako da u teškim okolnostima ona bude dostupna svima.

''Od selendre Banja Luke, on je napravio grad, gdje se mogu pobrojati svi simptomi europskog centra, uključujući i predgrađe. Uz stotinjak kilometara auto-puta, uz bolnice i škole, presudno je utjecao na stvaranje Andrićgrada kao središta kulture i znanosti'', kaže Kusturica.

Naveo je i kako su plaće u Republici Srpskoj veće nego u Srbiji ili Rumunjskoj, iako ne utječu presudno na domaćinsku ekonomiju.

Kusturica je naveo da je početak Dodikovog uspjeha bila dobra suradnja s Vojislavom Koštunicom i prodaja mobilnog operatera na najbolji način i završila odličnom političkom kooperacijom s Aleksandrom Vučićem, bez čije podrške ne bi bilo ništa kako jeste.

Podsjećamo, rredsjednik RS-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Sarajevu biti imenovanje Kusturice za savjetnika.

Kopirati
Drag cursor here to close