O misi

Krišto: S pravom se možemo pitati je li to neko drugo Sarajevo?

''Nakon 75 godina s pravom se možemo pitati jesu li to neki drugi ljudi, je li to neko drugo Sarajevo ili je neko drugo vrijeme?'', kazala je Krišto.
Vijesti / Politika | 15. 05. 2020. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali bi na sjednici zakazanoj za danas potvrditi imenovanje zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH Nedeljka Jovića koji je prijedlog Socijalističke partije.

Prije nego su počeli sa raspravom o dnevnom redu, zastupnici su postavljali pitanja predsjedavajućem Vijeća ministara i ministrima među kojima je i ono o najavljenoj misi u Sarjaevu 16. svibnja.

Borjana Krišto iz HDZ-a Bosne i Hercegovine postavila je pitanje Ministarstvu za ljudska prava BiH pitanje o tome šta je do sada poduzeto povodom "organiziranog napada na vjerska prava i slobode, ljudska prava karidinala Vinka Puiljića kao i na vjerske osjećaje katolika i hrvatskog naroda u BIH".

Nakon odgovora zamjenika ministra Dževada Mahmutovića u kojem je naveo da je o cijelom slučaju obaviješteno Ministarstvo sigurnosti BiH, a nakon odgovora kardinala Vinka Puljića u kojem navodi da su njegov život i život katolika ugroženi, Krišto je rekla da nije zadovoljna odgovorom.

"50. obljetnica Bleiburške tragedije i Križnog puta je obilježena u Sarajevu komemoracijom, polaganjem vijenaca i molitvom. Nakon 75 godina s pravom se možemo pitati jesu li to neki drugi ljudi, je li to neko drugo Sarajevo ili je neko drugo vrijeme? Vrijeme znamo da jeste neko drugo. Medijskom hajkom udaramo na autonomiju Katoličke crkve, vjerske slobode, skrećemo sa bitnih tima, raznoraznih afera, diplome, Asim, netransparentnog trošenja poreskih obveznika i aferi Respiratori. Sve što budemo radili radit ćemo sa ljubavlju prema svim narodima u BiH", kazala je Krišto.

 

Kopirati
Drag cursor here to close