Vijeće ministara

Borjana Krišto vjeruje u podršku kandidatima

"Izgleda da je nekima cilj da parlament ne radi konkretne zadatke koji su u njegovoj nadležnosti i koji bi bili u interesu svih konstitutivnih naroda u BiH, ali i to je BiH", navela je Krišto.
Vijesti / Politika | 14. 05. 2020. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto rekla je Srni da vjeruje da će na sutrašnjoj sjednici ovog doma biti potvrđeno imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice i zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara, ali da će pojedini zastupnici iskoristiti priliku za populističke teme i inicijative.

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara dala je preporuke za potvrđivanje imenovanja Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara i Nedeljka Jovića za poziciju zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara.

Krišto je konstatirala da je pred zastupnicima sutra velik dnevni red i da će, s obzirom na različite inicijative među kojima ima mnogo populističkih, dosta vremena biti potrošeno na rasprave bez rezultata.

"Izgleda da je nekima cilj da parlament ne radi konkretne zadatke koji su u njegovoj nadležnosti i koji bi bili u interesu svih konstitutivnih naroda u BiH, ali i to je BiH", navela je Krišto.

Ona je dodala da je utvrđen isti dnevni red koji je ponudio i Kolegijum prije nekoliko dana.

"Naravno, i mimo dnevnog reda, po ustaljenoj praksi, bit će dodatnih inicijativa kako bi pojedini zastupnici neke svoje teme kojima se bave, počevši od raznih afera, stavili u drugi plan", rekla je Krišto.

Komentirajući inicijativu da na sutrašnjoj sjednici bude razmatrana i inicijativa o osudi fašističkih pokreta i totalitarnih režima, ona je konstatirala da je sada glavno pitanje hoće li u Sarajevu biti služena misa za blajburške žrtve.

"Ako pričaju o povijesti, trebalo bi da svi gledamo u budućnost na isti način i da svi radimo u interesu konstitutivnih naroda u BiH i u interesu BiH", rekla je Krišto nakon sjednice Kolegija Zastupničkog doma u proširenom sastavu.

Kopirati
Drag cursor here to close