Krišto o trošarinama

Krišto: HDZ BiH je ostao dosljedan

Istaknula je da ona, kao predsjedatelj, nema nikakve ovlasti da daje odgovore bilo kojem zastupniku na neka postavljena pitanja, izuzev vođenja sjednice u smislu i vremena, i pridržavanja dnevnog reda.
Vijesti / Politika | 15. 12. 2017. u 13:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto je danas u Sarajevu izjavila novinarima da je HDZBiH podržao set zakona o trošarinama, ostao je dosljedan svojim principima iz razloga koji su navedeni u prijedlogu zakona i zato što je to također set zakona iz Reformske agende.

''Smatrali smo da trebamo stati iza tih zakona u interesu svih naroda i građana BiH, u smislu izgradnje autoputova, razvoja i svega ostalog što nosi putna infrastruktura u BiH'', navela je Krišto.

Upitana da prokomentira jučerašnji i sinoćnji tok sjednice, koji je obilježila burna rasprava prekidana brojnim stankama, kazala je da je pokušala učiniti sve da održi red, da se poštuje Poslovnik u smislu održavanja sjednice.

Istaknula je da ona, kao predsjedatelj, nema nikakve ovlasti da daje odgovore bilo kojem zastupniku na neka postavljena pitanja, izuzev vođenja sjednice u smislu i vremena, i pridržavanja dnevnog reda.

''Međutim, sve ono što ste jučer mogli vidjeti jeste nepoštivanje poslovničkih odredbi, i vremena i rasprave, bilo da se radi o ispravkama krivog navoda, bilo da se rasprava vodi samo o hitnom postupku, pa se ispriča i ono što je sadržaj zakona, bilo da se radi o nedoličnom ponašanju, lupanju po klupama, izlaženju bez najave...'', navela je Krišto.

Dodala je da se ni jedan zastupnik jučer nije najavio, ili tražio ili opravdao svoj izostanak.

''Imali smo jedan takav cirkus, ali to najbolje govori o onome koga predstavljaju ti ljudi. Bilo je tu nekakvih i ucjena i sve ono što je rađeno prema meni, to su bile čiste provokacije i, da kažem, zloupotreba Poslovnika od njih. Svaki put sam ukazala na to da krše odredbe Poslovnika'', rekla je Krišto.

Najavila je da će sljedeća, 55. sjednica Zastupničkog doma, biti održana 21. prosinca, te da se na njenom dnevnom redu nalazi i prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Upitana da prokomentira najave koje su se mogle čuti od zastupnika koji su bili protiv seta zakona o trošarinama da će zatražiti smjenu nje kao predsjedavajuće Doma i njenog zamjenika Šefika Džaferovića, Krišto je odgovorila da se ne plaši smjene.

''Što se tiče toga, ako hoće da naprave zahtjev, prije večeras nego sutra, što se tiče mene'', poručila je Krišto.

Kopirati
Drag cursor here to close