ANP

Komšić poslao Dodiku materijale za NATO

Reljić je pojasnio da je materijal stigao iz ureda Željka Komšića, trenutnog predsjedatelja Predjeništva BiH.
Vijesti / Politika | 14. 08. 2019. u 12:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za ustavno-pravna pitanja Dragoljub Reljić potvrdio je danas da je u Dodikov ured jutros u 9.30 sati stigao materijal pod nazivom ANP, te da u izjavi medijima želi otkloniti dileme u vezi s predstojećim sjednicama Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 



Kako prenosi N1, Reljić je pojasnio da je materijal stigao iz ureda Željka Komšića, trenutnog predsjedatelja Predjeništva BiH.

''Da bi razgovarali o nekoj materiji, mora doći prijedlog, mora doći ANP u urede. Ja sam jedan dokument koji nosi taj naziv dobio u 9.30. U njemu na naslovnoj strani piše kolovoz 2018. Ne piše tko ga je poslao, ne piše je li Povjerenstvo za NATO integracijski proces, ne stoji Vijeće ministara. Ne može tek tako doći. Rekli su mi da je to došlo iz ureda gospodina Komšića'', pojasnio je Reljić.

Govorio je i o Poslovniku prema kojem predsjedatelj formira dnevni red.

''Osmog kolovoza smo uputili zahtjev za održavanje izvanredne sjednice Predsjedništva s jednom točkom - glasovanje o imenovanju mandatara za sastavljanje novog saziva Vijeća ministara. Ta sjednica je zakazana od predsjedatelja Željka Komšića. Što se tiče redovne sjednice, po našem poslovniku Predsjedništva, predsjedatelj formira dnevni red i odlučuje o sadržaju točaka'', kazao je Reljić.

Dodao je da predsjedatelj određuje raspored točaka dnevnog reda i koje će točke biti na dnevnom radu.

''Po poslovniku imamo obvezu da prije sjednice imamo konsultacije i tada ćemo definitivno utvrditi koje će točke biti na dnevnom redu. To je nešto što je po meni veoma bitno da bi izbjegli bilo kakve komentare i priče i pričice koje su se pojavile - kako se netko s nekim dogovara i u smislu neke trgovine'', kazao je Reljić.

''Bitno je da se razjasne nejasnoće, da pripremimo sjednicu najbolje i u skladu sa zakonom i Ustavom da prođe, a što ne bude - da se traže načini'', naveo je.

Kopirati
Drag cursor here to close