Oduzimanje prava Hrvatima

Kardinal Puljić o izboru Komšića: I Hitler je po zakonu došao na vlast

Kardinal Puljić je dodao kako Hrvati i katolička vjera nisu bili uništeni ni u vrijeme turske vladavine ni komunističkog režima, pa "neće ni danas u prljavim političkim igrama i stranačkim prepucavanjima u BiH".
Vijesti / Politika | 14. 10. 2018. u 20:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić ocijenio je u nedjelju kako se Hrvatima u BiH oduzimaju prava te se to predstavlja zakonitim, na što je poručio kako je i Hitler na zakonit način stigao na vlast.

"U vrijeme 1945. zakon nam je oteo imovinu i uništio sve što je hrvatsko i inteligentno. Po zakonu smo bili protjerivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast. No pitanje je kakav je taj zakon pod kojim se oduzimaju prava jednom narodu i želi ga se izbrisati da je tu živio, kao što se to želi Hrvatima u Bosni i Hercegovini", rekao je kardinal Puljić u propovijedi na misi u povodu 560. obljetnice prvoga spomena općine Žepče, javlja Hina. 

Puljić je aludirao na izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, piše Večernji list.

Kardinal Puljić je dodao kako Hrvati i katolička vjera nisu bili uništeni ni u vrijeme turske vladavine ni komunističkog režima, pa "neće ni danas u prljavim političkim igrama i stranačkim prepucavanjima u BiH".

"Ni jedan narod neće imati sreće ako uništi drugi narod, a to se događa u BiH. Puno toga moramo ispraviti, ali naša katolička vjera je naš put za budućnost Hrvata u BiH", poručio je u propovijedi sarajevski nadbiskup.

"Teška su vremena i pitate se što će biti s nama Hrvatima u BiH. To je vrlo prljava politička igra, ne samo domaćih politika nego i svjetskih moćnika koji žele hrvatskome narodu ogaditi Bosnu i Hercegovinu, ogaditi naše korijene i ognjišta, našu vjeru i identitet, i to sve pod okriljem zakona", dodao je.

Pozvao je vjernike da se snažnije vezuju uz katoličku vjeru i korijene.

"Neće nas Hrvate u BiH spasiti nikakva politika, nego naša katolička vjera i naša hrabrost, vjernost i vjerodostojnost", poručio je Puljić.

Pozvao je vjernike na ustrajnost i zajedništvo u turbulentnim vremenima kada je 'pred ispitom sve hrvatsko'.

Kopirati
Drag cursor here to close