Nedjeljom u dva

Martina Mlinarević: Nitko zbog Komšića neće ratovati

''Komšić nikad nije došao u Hercegovinu i rekao ja sam i vaš predsjednik iako me niste birali'', poručila je Mlinarević u emisiji Nedjeljom u dva.
Vijesti / Politika | 14. 10. 2018. u 15:27 HRT.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Martina Mlinarević - žestoka i prkosna Hercegovka, kako za nju kažu poznanici, priča je o velikoj ljubavi prema životu, pisanju i prema Hercegovini.

Život ju nije mazio, izgubila je bebu, dobila rak. Ali okrenula se književnosti i sebi. Govori i piše o svemu i dalje s puno hrabrosti.

Kaže da dolazi iz teške, tradicionalne, konzervativne hercegovačke obitelji.

''Moj otac je teški tvrdokorni tradicionalist, a bio je dvostruki udarnik radnih akcija. Mama mi je prije emisije rekla da se dobro pazim jer se vraćam u Hercegovinu i nastavljam se liječiti u Mostaru. Moj otac ima iste svjetonazore, ali on to ne bi priznao. Rekao bi da, mislim i ja tako, ali zašto ti to moraš naglas reći'', istaknula je Martina.

O Željku Komšiću kao novom hrvatskom članu Predsjedništva BiH i odnosima s Hrvatskom kaže kako misli da nitko neće ratovati.

 

''Imate Dodika koji je izabran u predsjedništvo zemlje koju prezire i ići će raditi u Sarajevo kojeg prezire, kazao je da će raditi u istočnom, a ne u bliskoistočnom Sarajevu, ali će redovno uzimati plaću od te države. Imate Željka Komšića koji je na poziciji gdje predstavlja narod koji ga prezire i bez obzira na to uzima plaću. Imate Šefika Džaferovića koji je zapravo niotkud, a ima infrastrukturu stranke. Komšić je u prvoj noći uspio zaratiti i s Hrvatskom i sa Srbijom. U predsjedništvo prvi put ulazi osoba koja je na crnoj listi jedne zemlje - to je Milorad Dodik koji je par dana prije izbora rekao da će osobno ukloniti klauna s ulica Banja Luke koji protestira - to je otac Davida Dragičevića, koji brani dostojanstvo smrti svojeg djeteta'', kaže Martina, te ističe da Komšić nikad nije došao u Hercegovinu i rekao ja sam i vaš predsjednik iako me niste birali.

''Boli me autokracija i sebičnost lijevih stranaka u BiH'', kazala je.

Martini je otkriven i karcinom dojke. Kaže kako se i danas upita ''zašto ja''.

''To pitanje dolazi u mahovima, ali ne želim upasti pod utjecaj bolesti. Prof. Eduard Vrdoljak u Splitu rekao mi je da zna s vrata hoće li se pacijent izvući ili neće, ovisno o tome kako je prihvatio bolest. Ta mi je rečenica odzvanjala cijelo vrijeme liječenja i stalno pokušavam sebe držati iznad dijagnoze'', rekla je Martina.

Kopirati
Drag cursor here to close